lördag 6 juli 2024

En Legobil i full skala!

Sådan mormor -sådant barnbarn… Eller? Plötsligt förvandlades de till två gamla skröplingar just som vi skulle åka hemåt. 

Idag har det varit klossfestival i Örebro. Vi åkte inte dit. Däremot råkade bilen svänga in på stora Legobutiken på vägen hem från mormorn och morfarn. Där brukar också finnas lite att se i samband med klossfestivalen.

Coolast var den här bilen, byggd i naturlig storlek. Med inredning och allt. I Lego! Alltså, jag kan absolut inte för mitt liv begripa hur man får till det! Hur man kommer på vilken sorts bitar som är bäst lämpade för alla detaljer. För att inte prata om tålamodet! Själv är jag, ärligt talat, usel på att bygga Lego på fri hand. 

Ja och barnen är åter inne i en riktig legoperiod. De satte igång bums de kom hem… tack och lov inte med någon bil i full skala.

7 kommentarer:

KulTur i Natur sa...

Det där med Legobyggande går nog i perioder. Vår sonson 4 år leker inget med Duplo eller Lego längre men för att antal månader sedan var det annorlunda. Vi köpte då en stooor mängd begagnat Lego som var nästan var helt ointressant då och fortfarande. Men vi tror att det kommer igång om en tid framöver. Det skiftar snabbt i de åren.

Elisabet. sa...

Och i Bunkeflo är det lego i parti och minut, mest parti. Men .., så kommer ju en 2-åring och förstör allting.

Petra sa...

Jag fattar inte heller hur de kan bygga en hel bil på fri hand! Min numera 15-åring var ju länge helt tokig i Lego så vi har sett varenda Lego Masters-program som gjorts tror jag och fascinerats av vad man kan bygga med lego. Det är helt otroligt!

Giggi sa...

Imponerande med alla detaljer!

mossfolk sa...

KulTur i Natur; Det skiftar absolut. Våra barn har, sedan de var riktigt små, allt som oftast tyckt att det har varit roligt. Men det har också funnits perioder när de tyckt att vi lika gärna kan ställa allt på vinden. De perioderna har dock varit korta. Jag tror att de inspireras en hel del av varandra.

Elisabet; 😅 Ja, alldeles hopplösa är de ibland, de där småsyskonen. Men så plötsligt är de så stora att de också börjar bygga och ÅH vad det (oftast) är roligt att då ha en brorsa att bygga med!

Petra; Ja, det är helt fantastiska saker de bygger! Den här bilen har han som vann Lego Masters 2020 byggt.
Vi får väl se hur länge intresset håller i sig. Kartongerna blir ju dyrare och dyrare ju äldre barnen blir 🙈

Giggi; Superimponerande!

Turtlan sa...

Tänker att Lego tycks aldrig bli omodernt. Generation efter generation gillar det. Tycks t o m bli ännu mer populärt.
Men kanske inte så svårt att tro annat för det är så genialiskt.
Om jag hade Lego så skulle jag gärna sätta mig och bygga.

Kanske skulle önska mig till min födelsedag…. 🤔

mossfolk sa...

Turtlan; Det är en fantastisk uppfinning! Och även om det är flest barn som bygger så är det ju många vuxna också. Själv är jag totalt oförmögen att, utan beskrivning, få ihop något annat än kantiga hus. Så fascinerande att se vilka skapelser som en del människor kan få till!