söndag 14 juli 2024

Sjukstuga

Nä här är det inte mycket action.

Idag har vi…

  • Bytt svettblöta sängkläder
  • Påmint varandra om vätskeintag
  • Sovit. Mycket.
  • Petat i oss lite mat som vår eminente vårdare, alias maken, serverat.
  • Förtärt en och annan Alvedon
  • Slötittat på delar av sändningen från Falsterbo
Ja, men en hel lista ändå.

Jag har diagnosticerat oss med influensa. Jo, jag vet att det är sommar och nä, jag är ingen läkare, men influensa låter ändå bra. Eller covid. Ett inte heller helt otroligt antagande.

Och dagarna framöver har vi som plan att göra samma saker som idag. Minus Falsterbo förstås. 

Det är ju himlans skönt ändå, att ta det här sjukeriet på sommaren. Inget stress över arbete, läkarintyg, vabbande. 
Och barnet konstaterade att det är tur att han inte missar skolan… och att det är lite lyxigt att vara sjuk för att man då får både frukost på sängen och äppelklyftor serverade vid sängen. Det är ändå ett rätt positivt tänkande när febertermometern just visat på 40 grader!


13 kommentarer:

Petra sa...

Krya på er!

Monet sa...

Oj, oj! 40 grader, det är inte lite det. Hoppas det bättrar sig för alla som är drabbade. Och de som nu riskerar att bli det! Tur att vädret är som det är och att det kan vara väl så skönt att bara vara hemma!

Elisabet. sa...

Tänk, att i år när pv INTE har befunnit sig i skolvärlden mer än två dagar, har han klarat sig Jag tror att det är första gången under de sexton år vi varit tillsammans, som han inte legat sjuk i början av sommaren. Hoppas att ni bättrar på er!

Turtlan sa...

Kära nån då. Tur att ni har vårdare. Har de klarat sig från viruset?

Ett litet sätt att skilja mellan förkylning och klassisk influensa är att vid influensa bt
Tikar man bli hastigt sjuk och ont i kroppen. Förkylning brukar komma lite mer sakta.
Men sen har vi Covid… den är som den är.

Oavsett hoppas på god bättring!

mossfolk sa...

Petra; Tack!

Monet; Tack! Ja, vi har haft tur med det mesta tycker jag. Förvisso missade vi den årliga släktträffen och det var förstås trist, men vi hann med såväl semesterresan som storebrors födelsedag innan vi blev sjuka.

Elisabet; Fantastiskt. Nu har ju dock mer än halva sommarlovet gått, så det här var verkligen helt oväntat.

Turtlan; Känns bra med expertis ❤️ Stärker min tes om influensa eller covid. Förkylda är vi inte det minsta, men annars täcker vi in typ… allt. De andra två har hittills klarat sig. Helt otroligt med tanke på att vi i vanliga fall brukar skoja om att den yngsta brukar bli sjuk så fort han ser någon nysa ;)

Monica sa...

Just det här lite knepiga och hög temperatur och många andra symptom du säger finns med låter som Covid. Tänkte på kalasen sonen hade och tiden stämmer för smitta och utbrott av sjukdom.
Mitt råd är att testa er för alltid skönt att veta. I övrigt tycker jag att du ska göra vätskeersättning om febern är hög och går upp och ned som den kan göra vid Covid. Följ exakt recept som finns på nätet. Viktigt att det är NaCl och inga örtsalter och sockret i exakt mängd lika viktigt. Utan glukos kan inte natrium i saltet tas upp och allt tillsammans är väldigt viktigt för organen.
Du kan göra isglass av det också och smaksätta en aning med saft extra men bäst att ta en sockerfri som kan tillsättas som du vill och ge mer smak. För sockermängden, glukosen ska vara den exakta precis som saltet i lösningen du gör.

Tycker synd om er om det är detta för så konstiga symptom och nu mitt i sommaren. Men "vanlig" influensa är jobbigt med.

Och vila och ansträng er inte utan känn efter, ni kanske har både huvudvärk och muskelsmärtor. Och äta och dricka övrigt förstås som känns bra och fungerar.

Hoppas ni fort blir bättre och får ny ork.

Monica sa...

Covid är mer aktuell igen, mätningar gjordes till 1 juni och sen skulle nya sammanställningar komma i höst tänkte FHM. Inget som tidningar tycker är av intresse. Men nu ses en ökning av fall, är i Jämtland man fått mer smitta men då antas det att det är lika i hela landet. Är en omikronvariant och så på det flera, två sorters virus "flyttar ihop" och bildar nya kombinationer. En rad aktuella som analyserats på insjuknade. Men det väntas mer i höst. Men folk glömmer snabbt och bra det kanske, nog behövs "sommarlov" från detta virus.

Anonym sa...

Glass är alltid bra medicin brukar jag avrunda samtal med till febersjuka personer. Glass och dryck.
Vänta är ju det som gäller precis som du skriver.
Det många som ringer vårdcentralen vill ha bot NU! Tyvärr finns inget för virus.
Men efter en stunds samtal och avslutar med orden återkom ”i slutet på veckan” eler ngt sådant så brukar folk förstå.
Upplever att få av de sen återkommer. Det går liksom över även om jättetrist missa saker eller ställa in en resa.

Turtlan sa...

Det var jag Turtlan som skrev..

mossfolk sa...

Turtlan; Åh, det kan jag verkligen tänka mig. Tryggt om man ringer och är orolig, att få både en tidsram att förhålla sig till och något konkret att göra.

”Goda tips” hälsar barnet och tillägger att han fått glass varje dag 😉

Monica sa...

Det är inte Monet som skrivit utan Monica som ibland läser och ibland förut kommenterade men som du nu, läser få bloggar.

mossfolk sa...

Monica; Tack för tid och omtanke!
Smittan kan vi ha fått nästan var som helst. Minst troligt i samband med födelsedagsfirandet eftersom det skedde i liten skala och de få som var här har varit helt friska. Barnkalaset hade han inte hemma och jag var inte med.

Vätskeersättning har vi hemma :)

Att testa för covid ser jag inte riktigt meningen med. Det spelar ju ingen roll vad vi har eftersom allt ändå behandlas på samma sätt -vila, vätska, vänta (tålamod skulle ha varit ett bättre ord, men det börjar ju på ”fel” bokstav).

Jag är inte alldeles säker på att det handlar om att folk glömmer eller om det faktiskt är medvetna val. Det finns ju väldigt många val som man gör trots att man är fullt medveten om att de medför risker för hälsan, livet, andra människor eller till och med planeten. Det är förstås en helt annan diskussion ;)

mossfolk sa...

Monica igen; Ber om ursäkt för missförståndet. Nu är det tillrättat :)