tisdag 4 juni 2024

Varsågoda, trädgårdsinspiration på hög nivå

Efter att ha bott här i snart elva år kan jag konstatera att jag verkligen rott alla kreativa trädgårdsprojekt i land. I år tycks jag liksom ha nått toppen.

Fram till huset leder en plattgång. Den bidrar till trädgårdens charm genom sina ojämna plattor och växtlighet i olika höjd mellan dem. För att ytterligare förstärka intrycket har vi låtit även spruckna plattor ligga kvar.

Den eminenta rosenrabatten kändes länge för prålig. Det åtgärdade vi genom att i år låta bli att beskära rosorna och dessutom låta gräs och andra växter få växa. Det rostiga räcket med flagnad färg bidrar med välkomnande patina. På den mossbeklädda trappen finns även två krukor med överblommade påskliljor som även de påminner om tidens gång.

På tal om att växa beslutade vi oss i år för att satsa på biologisk mångfald. En stor äng anlades på framsidan. Där driver vi upp klöver, maskrosor och minst tre olika sorters gräs. Perfekt för den som vill utmana sin allergi.

Det går naturligtvis inte att berätta om trädgårdsframgången utan att nämna den härliga häcken. Här har vi valt att satsa på en naturlig look. Döda häckpartier är sparade och varvas med nya spiréagrenar, men också med annan växtlighet såsom hassel, lönn, syren och nyponros.

Efter att ha delat med mig av trädgårdsinspiration på den här nivån överväger jag att sätta bloggen bakom betalvägg, men samtidigt vill jag förstås att alla ska få ta del av mina trädgårdskunskaper. Kom ihåg, när ni vandrar genom villaområden framöver, var ni läste om den här trädgårdsstilen först. 

5 kommentarer:

Anonym sa...

Min favoritsort blogginlägg! Tack för ett gott skratt! / annannan

Bloggblad sa...

Underbar promenad genom er trädgård! Fram för crazy gardening!

Anonym sa...

Härligt inlägg 😂
Du är så välkommen i vildvuxna trädgårdsklubben!
/ Carin

Emma R sa...

🤩🍀👌😂💚
Underbart!

mossfolk sa...

Annannan; Så drömskt har vi det.

Bloggblad; Jag visste väl att det hette något. Crazy gardening. Såklart!

Carin; Oh tack! Vi är mycket noga med det första intrycket och lägger mycket tid på att få till den rätta känslan ;)

Emma; Jag tror faktiskt att jag har hittat min stil!