söndag 3 december 2023

Advent

Det blev advent i år också! Med ljusslinga på trappen, julgardiner, dukar, ljusstakar och stjärnor och till och med ett datumljus på bordet.

Och tro det eller ej, men nissen har flyttat in i år också. I år skriver han bara brev till lillebror… och storebror han är uppe lite extra länge om kvällarna…

Pricken över i är det här alldeles underbara vintervädret! När vi var i pulkabacken passade jag på att knäppa en bild på hembygdsgården som ligger precis intill.


Jag ÄLSKAR adventstiden! 

2 kommentarer:

Elisabet. sa...

Härliga bilder! Av olika orsaker - min pappa dog innan jul och begravdes till lucia - och efter skilsmässan, så är jag alltid så kluven till stora högtider. Det är då man får fakturan för sin separation. (Ändå har ju hela familjen och exet och jag själv bra relationer!) Men advent tycker jag ändå sååå mycket om, för att inte tala om JULDAGEN, då kan man bara
a n d a s ut! Nyårsdagen är också en höjdare.

mossfolk sa...

Elisabet; Julafton överlag tycker jag att det ligger så mycket förväntningar över. Tidigare tyckte jag även det om nyårsafton, men den har vi numera tonat ner till en väldigt lagom nivå.
På juldagen har maken lånat ut vår bil. Han lät mycket nöjd när han berättade det -då kan jag inte få för mig att vi ska åka någonstans ;)
Nyårsdagen gör vi absolut ingenting. Ligger i soffan, ser på nyårskonserten, äter rester och bara har det mysigt.
Lucia ser jag verkligen fram emot i år. Det är storebrors klass och parallellklassen som står för luciafirandet. Här övas för fullt på alla sånger.