lördag 25 mars 2023

En ruggig våffeldag

Våffeldagen! 
Under alla år jag bodde själv brydde jag mig absolut inte ett dugg om just den dagen. Jag gjorde nog förresten inte våfflor över huvud taget… 
Men maken, han är riktigt bra på att göra goda (glutenfria) frasvåfflor. Jag känner mig som ett barn när jag sitter där vid köksbordet och blir serverad ytterligare en alldeles nygjord. Slevar på sylt och grädde. 
Bäst är förstås hjortronsylt, men den är sedan länge slut. Jordgubbssylt går också bra.

Ute startade dagen med spöregn. Hela förmiddagen smattrade det så trivsamt på rutorna. Åh så mysigt vi hade det inomhus då!
På eftermiddagen övergick det till bitande nordanvind och snöande på tvären. Den stackars igelkotten som vi såg häromdagen kilade längs vår gata idag också. Den måste ju önska att den stannat i dvala ett tag till. 


 Jag är mest fascinerad över att det fortfarande finns igelkottar i området. Varenda sommar är det minst ett par som dödas av robotgräsklippare. Våra kottar tycks nämligen inte ha läst det där om att de bara ska vara kvälls- och nattaktiva.

Så blev det lördagskväll och kvarteret slocknade. Det gör mig nästan orimligt glad att så många släcker ner under Earth hour. En liten symbolisk handling för något ofattbart stort och viktigt ❤️

2 kommentarer:

Eva sa...

Tråkigt med igelkottar a, stackars djur. Men fint att några fortfarande är kvar. Jag fuskade och åt våfflor förra helgen i stället, men funderar på om jag ska ta och göra en till efterrätt idag också kanske. 🙂
Här har det kommit typ en decimeter snö, jag som verkligen såg fram emot våren.

mossfolk sa...

Eva; Här äts det inte som efterrätt utan som en komplett lunch eller middag. Jag har lagt ner den diskussionen för länge sedan, numera totalt nedröstad av tre ;)

Såg bilder på pulkaåkande barn i Örebro och har vänner som idag skulle åka skidor utanför Karlskoga. Här är bara ett mycket tunt puderlager, sådär så att altanen är vit men tyvärr inte så att det täcker leråkern i trädgården.
Men absolut, det är ju vår nu!