söndag 26 mars 2023

När ni åker skidor jagar vi monster på kyrkogården

 Kul jul att ni åker pulka och skidor i all snö som kom. Säkert kommer snart bilder på varm choklad och limpmackor eller grillad korv över öppen eld.

Vi har faktiskt inte ens köpt skidor till våra barn i år. Det kan vara som så att det kändes som en onödig slant och ett stort projekt för ungefär två korta åkturer.

Förresten kom det bara ett tunt puderlager här. Och jag vallar mina barn (fel -de vallar mig) på iskall pokenad över Sveriges kanske tråkigaste kyrkogård.

”Det spelar ingen roll vilken minneslund jag ligger i, bara det inte blir på den här kyrkogården” säger jag.

Sedan funderar jag på om det verkligen är okej att fånga fiktiva monster på en plats som är till för att minnas de döda. Det är det nog inte, kommer jag fram till. Så vi flyttar oss från läsidan ut i snålblåsten framför kyrkan istället. Där är faktiskt ett Pokémongym placerat, så det måste ju vara okej. Enligt nyhetssändningarna har Gud betydligt värre saker att reda i än en Pokemonspelande familj utanför hens hus.

4 kommentarer:

Elisabet. sa...

Det tror jag också. Minns när människor upprördes över att barn åkte pulka på Skogskyrkogårdens kullar i Sthlm. Jag kan inte tänka mig något mer trivsamt, än att som död få "lyssna" till tjoanden och skratt från småttingar som åker pulka, men alla är vi ju olika.

Anonym sa...

Minnas och hedra de döda kan ju göras på så olika personliga sätt... Anses det OK att prata med de begravda medan graven pysslas om? Tänker på alla som besöker gravar och uppdaterar de döda om hur vardagen framflyter.
Är det OK att fika på kyrkogården? Det har jag gjort många gånger med mina föräldrar och gör det nu när de ligger där, för att hålla minnen och traditioner vid liv.
Jag håller med Elisabet till fullo!
/ Carin

mossfolk sa...

Elisabet; Jag håller egentligen med. Fast jag tänker att kyrkogården inte är till för de döda utan för de som blivit kvar…
Och där är det ju olika hur man vill ha det. Jag håller nog på att vi kan låta bli Pokemon just bland gravarna. Däremot skulle jag inte bry mig ett dugg om andra spelade.

Carin; Att fika på kyrkogården kan omöjligt vara fel, det måste finnas många som gör? Och att prata med de döda medan man pysslar, det måste ju vara upp till var och en. Trivsamt med kyrkogårdar dit det kommer folk!

Bloggblad sa...

Jag skulle älska att barn lekte på min grav eller letade pokemonfigurer inom hörhåll. Vem har sagt att döda människor skulle bli tråkiga och missunsamma?

Fast jag kan tänka mig att leklynnet avtar vid tanken på att det ligger döda människor under jorden.