måndag 6 februari 2023

Till Carin -om experimentnissen

… eller vem som helst får titta förstås, men Carin frågade i en kommentar vad nissen hade hittat på i julas.
Här bodde förstås som vanligt en liten nisse, från den första december fram till julafton och han var full av påhitt må ni tro. 
Framförallt var det inte vilken nisse som helst, utan en experimentnisse.

Varje dag fick vi hjälpa honom att prova ett nytt experiment och instruktionerna lämnade han i sina brev.
Vi har bl.a. testat att få potatisar att sväva i vatten, göra regnbåge i taket med hjälp av en cd-skiva och en ficklampa, tillverkat bakpulverbomber, tepåseraket, airzookas och elefanttandkräm.

Undantaget väteperoxid köpte vi inte några ingredienser alls utan använde enbart sådant som vi hade hemma. Tidsmässigt var det mesta också väldigt enkla saker som lätt hanns med i vardagen. Och det var så roligt!

De andra videorna var för stora att lägga ut, men de flesta experimenten går att googla på om man är sugen på att testa själv eller med något barn i sin närhet. 
Här är tepåseraketen:

 Kan man skriva ett inlägg om julnissen i februari?

Klart man kan. Vi har (lite) snö på marken och i köksfönstret hänger ännu vintergardinerna kvar. 

Håll i hatten -snart tjuvstartar hon väl med semlorna ;)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Och här står den elektriska sjuarmade ljusstaken - här kallad för adventsljusstake - ännu i fönstret. Varför? Bara för att den ger sånt fint ljus. Jag struntar glatt i vad grannarna tänker.

Anonym sa...

Tack Mossfolk! Det är klart att du kan berätta om nissen i februari! Det går ju inte att avslöja hens hyss i december med allt annat som pågår då.
Sitter just nu och njuter av en semla i varm mjölk; är det att tjuvstarta i februari med semla? Det är andra gången för mig i år 🤫 Kunde inte motstå frestelsen i affären idag heller...
Jag lovar att det inte ska bli en ovana. Årets kvot är nu uppfylld!
/ Carin

Mossfolk sa...

Anonym; Vi har kvar ljusslingan ute vid trappan, men stjärnor och ljusstakar plockades bort samtidigt som som tomtarna och julgranen tjugondag Knut. Några dagar plus minus kan jag sträcka mig till, men inte mer än så ;)

Carin; När jag var barn åt vi årets första semla på fettisdagen och därefter en varje tisdag fram till påsk. Mamma gjorde dem själv, så de var mindre än köpesemlorna… och väldigt goda.
Numera brukar det på sin höjd bli en semla någon gång under den där perioden. Hetvägg såklart!