lördag 27 juli 2024

Tekniska kvarnen

Maken är inte hemma den här helgen och jag och barnen kände att nu har vi verkligen varit ”bara hemma” tillräckligt länge den här sommaren.
Idag skulle vi hitta på något som var roligt, inte långt att åka och inte var jättedyrt. Eftersom vi inte var riktigt säkra på hur det skulle vara med orken bestämde vi oss för att åka själva.
Det fick bli en sväng till Tekniska kvarnen.
Det var flera år sedan vi var där, så det passade jättebra.

Så mycket att testa.

Förra gången vi var här var barnen rätt små och upptäckte på ett annat sätt. Den här gången valde de bort lekhörnan, men kunde istället göra saker som de inte kunde då.
Schack -alldeles lägligt uppställt bredvid en skön soffa ;)

Trampa, trampa, trampa. Tills lamporna tänds, larmet går och fläkten startar.


På översta våningen finns bl.a. en lång modelljärnväg och biljettförsäljning. Där finns också en stor gammal personvåg. För 25 öre kunde man väga sig och få ut en liten biljett med sin vikt tryckt på.
På vågen satt också en skylt som visade exakt vilken vikt barn i olika åldrar skulle ha, samt exakt vilken vikt som hörde till kvinnor och män av olika längd.
Storebror och jag konstaterade att det är tur att vi lever nu, för ingen av oss hade varit godkända på den tiden ;)

Så roligt att åka iväg så här. En liten sväng. En lördag.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Härlig utflykt! Och mamman kunde vila i att titta på och vara med.
Hoppas att du samlat på dig en hel massa ny energi i sommar.
Kram från Bloggblad

Elisabet. sa...

Sån våg fanns på järnvägsstationen i Bastuträsk, åtta mil hemifrån. Alltid lika roligt att se hur mycket man vägde (mindre lustigt numera). För 50 öre kunde man komma in på toaletten. Myntet lades i en springa och så vred på ett .., ja, vred, helt enkelt. Lika spännande det. (Mer behövdes tydligen inte förr i världen).

Är detta som ni besökte, är det i Hallsberg?

mossfolk sa...

Bloggblad; Ja, det var en perfekt liten utflykt… med nöjda avrastade barn efteråt. En del roligt och intressant även för mamman. Och stolar och soffor väldigt strategiskt utplacerade ;)

Elisabet; Det är Tekniska kvarnen i Örebro. Vi gillar ju sådant där, när man får prova och upptäcka.

Jag förstod först inte vad den stora vågen hade med järnväg och tåg att göra. Intressant att det var just på järnvägsstationerna man placerade dem.