tisdag 20 juni 2023

Sommarlov

 Så blev det sommarlov.

Barnen var på sin skolavslutning och jag och maken på våra elevers. Våra fantastiska musiklärare hade gjort ett så fint program, så jag tror faktiskt att det är den bästa avslutning jag varit på. Våra ettor framförde ett Astrid Lindgren-medley och sjöng så att taket nästan lyfte i ishallen :)

Vi har här hemma haft en tävling om vem som hittade den längsta maskrosen. Det blev storebror och vinsten var att få bestämma vart vi skulle åka och köpa glass den första gemensamma semesterdagen. Det blev Askersund ☺️

Sommarlov!

6 kommentarer:

Elisabet. sa...

Så påhittigt, det här med maskrosen! Det ska jag testa när vi kommer till Skåne.

Giggi sa...

Härligt med glassutflykt!
Verkar som att sonen/barnbarnet har krymt sen vi sågs i lördags ... ;)

mossfolk sa...

Elisabet; De har den här tävlingen på barnens skola varje år. Det första året ville han som är storebror absolut inte delta i skolans tävling. Däremot ville han göra en egen hemma och vi såg förstås en väldig massa lärande när han mätte stjälkar med måttstock och jämförde längder.
Förra året blev det likadant.
I år deltog båda barnen i skolans tävling, men nu har det ju blivit tradition att även ha en hemma. Engagemanget har varit på topp :)

Giggi; Ja, faktiskt redan den andra glassen i Askersund i år 😅
Haha, ja han förvandlades till en pyssling.

Turtlan sa...

Började bli bekymrad om du stoppat in grabben i 90 c tvätt😉
Vi passerade Askersund två ggr i helgen men inget glasstopp. Vi får ta det nästa gång och likaså spana stolen!

Eva sa...

Åh, härligt med sommarlov. 🙂 Hoppas att ni hinner njuta av fler glassbesök. Själv går jag på semester i eftermiddag och återkommer inte på över ett år, känns helt knäppt.

mossfolk sa...

Turtlan; Oh, passerar vi i rimlig tid på sommaren blir det alltid ett glasstopp. Bryggans glass är vårt favoritställe -främst för att de är så tillmötesgående :)

Eva; Såååå spännande. Det låter som en evighet, men jag som var hemma nästan fyra år undrade efteråt hur tiden kunde gått så fort.