lördag 1 april 2023

Lite vårigt ändå

 Lördag. Med Ring så spelar vi, telefonprat, sol från klarblå himmel, smutsiga fönster och takdropp.

Krokus och vintergäck som tackat för sig i kylan och annan krokus som blommar fint.

Några scillor som slagit ut.

För övrigt, trasiga miniväxthus, trasiga pallkragar och leråker, ännu till stor del snötäckt.

I trädstråket kämpar blåsipporna.

Jag petar ner frön till tomatplantor. Lite i senaste laget, men det är faktiskt det första jag sår i år.

Plockar in björkris från skogen. Den här påsken har vi inte varit och hämtat någon ull att färga, så vi får väl se vad det blir i riset. Något hemgjort, törs jag säga med största säkerhet. Det mesta av vårt påskpynt är just hemgjort pyssel. Jag har en liten idé med kaffefilter, men vi får väl se…

Påsklovets första dag.

3 kommentarer:

Monet sa...

Vi har, också trots ansträngt medicinsk läge, idag fixat med gula dukar, påskpynt från min mormors tid plus lite fransk sådant och satt köpebjörkris i vatten. Vi bor inte längre så att det bara är att gå ut och norpa i skogen. I morgon kommer påskliljorna, tazetterna och ulliga kycklingar fram och lammsteken är beställd till på onsdag. Vi är lika förtjusta som ni i helger och pyntar så gott det går. Men har förstås inte alls lika fina påskteckningar som era pojkar gjort - det är en svunnen tid! Glad Påsk till er alla och hoppas det blir en vilsam sådan också för en ”yrselmamma”!

Elisabet. sa...

Så fin blåsippebild!! Vi (läs: jag) har pyntat så där lagom .., några små ägg i grönt och gult som dinglar i påskriset .., någon duk och några kycklingar ., det är allt. Det går det med.
Har inte sett tillstymmelse till påskliljor i knippen att köpa, men det finns kanske till helgen när vi kommer hem. Lammsteken väntar i kylskåpet på oss.
En fin helg önskar jag er!

mossfolk sa...

Monet; Påskdukar saknar vi helt -jag håller utkik på loppisar och Bra och begagnat, men har ännu inte hittat något.
Påskteckningarna är jag så lycklig över -förstår ju också att det är en väldigt begränsad period ❤️
Glad påsk!

Elisabet; Vi har väldigt sparsamt med påskpynt och det mesta är som sagt hemgjort. Lätt att ställa fram och fort gjort att sedan städa bort. Jag misstänker att här kommer att skapas lite pynt även under kommande vecka :)
Det här med lamm skippar vi helt.