söndag 19 mars 2023

En helg i lugnets tecken

Hosta och förkylning hos barnen består, men febern gav sig av redan igår och i morgon räknar vi med att åka iväg till jobb och skola allihop.

Jag har i sanning haft en helg i lugnets tecken. Så till den milda grad att jag till och med fick starta dagen med frukost på sängen.
En hel del pusslande har det blivit. Jag har nog lagt ner mest tid på det, men storebror ligger inte långt efter. Behöver jag säga att motivet var uppskattat ;)

4 kommentarer:

Bloggblad sa...

Jag har en yngre väninna som bor ensam med sina tre barn. Hon är heltidssjukskriven och behöver inte ta ut VAB-dagar, men varannan vecka är ett av barnen hemma med ny förkylning … hon går på knäna och mår så dåligt. Jag tyckte ju att förkylningsperioderna var fruktansvärt jobbiga fast vi var två som delade hemjobbet.

Det känns lite konstigt att nu när ingen behöver en, då går vi hemma och mår bra och har inte så mycket framtid. Och när det var fullt upp med arbetslivet och LIV och framtid, då slet vi som djur för att få saker och ting att fungera. Inte så mycket tid att njuta av att vi var mitt i livet. Och plötsligt undrar vi: vart tog allting vägen? Vad stressade vi för?

Elisabet. sa...

Det pusslet skulle orsaka ögonmigrän hos mig :). Imponerande att ni fixar det!

mossfolk sa...

Bloggblad; Storebror sa något så klokt alldeles nyligen. Vi låg under filten i soffan och han konstaterade att det var ganska bra att jag var sjuk. Före det då gjorde vi så mycket saker hela tiden, men sedan jag blev sjuk har jag jättemycket tid att mysa.
Men att vara ensam och sjukskriven med tre barn, det måste vara riktigt tufft. Jag hoppas verkligen att hon har släkt eller vänner som kan hjälpa till!

mossfolk sa...

Elisabet; Jag är själv imponerad ;) Hade inte storebror engagerat sig så mycket hade jag nog lagt ner.