fredag 24 februari 2023

Ett foto i timmen

Jo minsann, idag är det visst efit och jag hoppar på. En gång i tiden innebar efit att en massa bloggare la ut bilder en gång i timmen från sin vardag. Det blev liksom glimtar av många olika människors liv. Numera är det en mycket liten skara som hänger i. 

Runt nio
har vi precis avslutat frukosten i sängen. Barnen kom in med kaffe, te, varm mjölk och mackor och så hade vi familjemys.

Runt tio
håller lillebror på att städa sitt rum och jag hjälper honom att rensa i bokhyllan. Ungefär 230 böcker rensade vi bort…

Runt elva
har jag putsat insidan av köksfönstret och hängt upp vår/sommargardinen. Tanken var att släppa in så mycket ljus och vår som möjligt i vårt annars ganska mörka kök… men med snö och minusgrader utanför ger gardinerna istället köket ett ganska kyligt intryck.


Runt tolv
eller kanske lite närmare halv ett…
Då har vi avslutat lunchen och jag har sportlovslyx. Ligger i lugn och ro på kökssoffan, dricker mjölk med kaffe ur Mymlanmuggen och till det två bitar Fazer mjölkchoklad. Varje dag det här sportlovet ;)


Runt ett
har jag gått dagens halvtimmesrunda. Sixtenkatten kommer och möter mig.


Runt två
har jag mött upp en mycket saknad föräldraledig arbetskamrat i närbelägen kommun. Nu ska vi gå och fika hos en gemensam kollega.

Runt tre… och fyra…
Lånar lite… eller ganska mycket ❤️


Runt fem
tar jag upp mobilen för att förlänga parkeringstiden. Vi har uppenbarligen en väldig massa att prata om.


Närmare halv sju
handlar jag på vägen hem. Jag tycker att ekologiska varor blir allt svårare att få tag på. Säkert för att fler än vi inte tycker oss ha råd längre. Men vid den här hyllan stannar jag upp. Heja Ica! Hoppas att det prioriteras!


Strax efter sju
har jag precis ätit mig mätt på den goda maten som maken lagat. Potatismos, stek, sås, kokta morötter och inlagd gurka. Jag är så bortskämd!
Nu tittar jag på när även fiskarna äter sig mätta.

Runt åtta
är det spännande värre. Skorpan är på jakt efter en farfar i Törnrosdalen!



Och det fick bli den sista bilden. Nu blir det virkande och ljudbok.

12 kommentarer:

Anni sa...

Åh vad kul att du är med igen, det är alltid så mysigt att följa din dag.
Men jag har helt missat att du fått ett nytt litet knyte! Grattis <3

mossfolk sa...

Anni; Nejnej, han är inte min! Fikade med föräldraledig kollega.

Monet sa...

Jag får verkligen flashbacks när jag ser att du läser högt ur Bröderna Lejonhjärta för dina pojkar. Det gjorde jag också varje kväll. Ett kapitel. Och boken såg likadan ut!

Elisabet. sa...

Oj, det var länge sedan. Är det samme man som håller i det hela - jag kommer inte ihåg hans namn -? Micke? Kände Ulrika i alla fall.

Elisabet. sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
mossfolk sa...

Monet; Jag har verkligen tyckt om alla fina bilderböcker, men ÅH vad det är roligt med kapitelböcker och ett innehåll som jag själv tycker är spännande. Bröderna Lejonhjärta är en av mina favoriter bland Astrid Lindgrens böcker.

Elisabet; Ja, det är fortfarande Micke. Men, vad jag kan se, deltar inte Ulrika längre.

Karoleen sa...

Oj, 230 böcker utröjda, fanns det några kvar? ;-) Det är ju fantastiskt när barn läser mycket, så det är ju bara baksidan av en väldigt viktig och bra de av barndomen!

Marketta sa...

Hör också till dom som börjat lite igen. Men det har varit så svårt att komma ihåg den dagen. Nu har jag lyckats två gånger. Vad roligt det hade varit om det hade blivit fler. Fast det kanske inte är så många som bloggar numera. Har ju själv haft en längre uppehåll och börjat lite smått igen. Inte så att jag skriver varje dag, eller varje vecka. Men skall försöka skriva minst en gång i månaden alla fall.

Vonkis sa...

Tänk så många böcker de fått drömma sig bort i. Verkligen en rikedom.

Visst är det mysigt med andras bäbisar. Man kan sitta och gosa med dem men slipper blöjbyten och vaknätter :-)

Om ni har twitter är Ulrika väldigt aktiv där, under namnet Sticklingen.

mossfolk sa...

Karoleen; Jadå, det finns allt en del kvar 😅

Marketta; Om man jämför med när jag började blogga är det väääldigt få kvar. Vi är en mindre skara ”vardagsbloggare”… och så en massa influencers ;)

Vonkis; Ja är det något de sannerligen inte lidit brist på så är det böcker. Det är ju så mysigt att läsa!

Eva sa...

Det var inte lite böcker att rensa bort!

mossfolk sa...

Eva; Nej, jag blev alldeles förskräckt över att de var så många. Ska dock sägas att bara ett par av dem var köpta som nya. Resten har vi fått, oftast i begagnat skick, eller köpt på typ Bra o Begagnat. Slår absolut ett slag för begagnade barnböcker!