onsdag 4 december 2019

När en Nisse har flyttat in vet man aldrig vad som händer...

Det här med att en december skulle vara så lugn, det har än så länge inte riktigt infriats. Det var den här månaden jag skulle plocka ut all komp, jobba kortare dagar och mest gå runt och adventsmysa.
Jojomen.
Hittills har jag antingen kommit hem på tok för sent eller somnat framför barnprogrammen på kvällen.
Turligt nog har vi ju nu en Nisse som har flyttat in här hemma och som styr upp hela juleriet. Han lämnar brev med små uppdrag som att man ska göra saker som andra blir glada av eller att man behöver skålla mandel till glöggen.

Men han är lite busig också. I måndags hade han hällt grön karamellfärg i mjölkpaketet...

...och igår hade han hört att snön skulle försvinna så då hade han gjort en snögubbe av toaletten istället.

Särskilt händig tycks han inte heller vara, Nissen. I morse när vi vaknade var det förskräckligt stökigt med glasspinnar över hela vardagsrumsgolvet.

Jojo, då hade han försökt snickra sig ett bord och en bänk under natten, men det hade visst inte alls gått vägen. Tur att barnen här hemma är flinka på sådant där som pysslande.

Nu återstår det att se om han kommer att hitta på fler bus fram till jul... och förstås vad han ger barnen för uppdrag.

4 kommentarer:

Elisabet. sa...

Du är bara så totalt underbar!!

Ulrika sa...

Kan jag få bli liten igen och växa upp med dig som mamma?! :-) <3

U n d e r b a r t !!

Monet sa...

Men så härligt! Önskar jag hade haft såna traditioner att sprida vidare när mina barn var små. När jag var liten fanns det bara ”kiktomtar” som hade flyttat in och höll sig gömda i alla vrår. Deras uppgift var att hålla koll på att barnen var snälla fram till julafton. Minsta bus rapporterades till själva jultomten som då inte skulle dela ut något paket. Som riktigt liten trodde jag på det där och gick omkring med ständig ångest under hela adventstiden, kände mig bevakad och orolig över att ha gjort något fel. Föräldrarna påminde också om de smås existens - hela tiden fick man höra - akta så att kiktomtarna inte ser dig! Det var ju fruktansvärt, enda förmildrande omständighet var att min pappa, som om 14 dagar skulle ha fyllt hundra år, själv vuxit upp med eländet och att man inte begrep bättre på den tiden.

mossfolk sa...

Elisabet och Ulrika; Det är en jätterolig idé, det här med Nissedörrarna som säljs lite varstans nu.

Monet; Ja, det här är ju en tämligen kravlös Nisse som sover sig igenom dagarna, men är desto mer aktiv på natten. Kiktomtar har jag aldrig hört om, men väl tomtens nissar som håller koll på om man sköter sig och förtjänar få julklappar. Mest sagt med glimten i ögat, men säkert en kvarleva från det som en gång varit på samma sätt som man förr hotade med trollen när barnen inte skötte sig (vissa dagar har jag viss förståelse för föräldrar som hotat med såväl kiktomtar som troll ;)).