tisdag 1 januari 2019

Nyårsafton och det nya året

Vi avslutade året hos Guniess och hans syster Zelda... och förstås människorna som bor i deras hus ;)
 Bjöds på en supergod middag, som även jag kunde äta. Någon form av fläskfilélåda med chips och så pressad potatis och vi gjorde näst intill tabberas.

Vi har ju valt att vara hemma de senaste åren och maken var minst sagt skeptiskt till att åka iväg. Han såg framför sig hur barnen skulle bli alldeles övertrötta och hur precis hela kvällen skulle gå åt till att hålla dem nöjda, skapligt lugna och förhållandevis sams. Typ.

Så blev det... inte. Inte alls faktiskt. För barnen höll sig vakna och blev förvisso ganska trötta, men lekte och spelade spel och tittade lite på teve och pusslade och hade det riktigt trevligt. Ja, lillebror kom förstås in i köket emellanåt, la något pussel, spelade snigelspelet och satt lite i pappans knä.
 Mitt i natten, då lyssnade vi på Persbrandt som läste Ring klocka ring, och gjorde det riktigt bra. Och samtliga var vakna och kunde skåla.
Därefter gick vi ut och tände tomtebloss. Råkallt och blåsigt, men några bloss fick vi ändå fyr på.

Runt halv ett styrde vi kosan hemåt. Lillebror tvärslocknade förstås bums i bilen, men storebror höll sig vaken hem och yrkade på att få sova mellan mamman och pappan. Det fick han förstås ♥

Nu är det nyårsdagen. Förmiddag och sol och jag ser att småfåglarna behöver påfyllning av mat här utanför fönstret. En talgoxe sjunger redan sin vårsång!

Några direkta nyårslöften har jag inte, men väl kanske några ambitioner. 
  • Använda mindre engångsplast (plastpåsar, plastfolie)
  • Besöka havet med familjen
  • Köpa en cykel (maken och jag delar på en sedan något år tillbaka)
Gott Nytt År!4 kommentarer:

Elisabet. sa...

Vilken LJUVLIG bild!! Så mycket glädje!

mossfolk sa...

Elisabet; Två förväntansfulla barn. Oerhört spännande att man ska få vara uppe mitt i natten ;)

Bloggblad sa...

God fortsättning önskar jag dig och din fina familj! Tänker varje gång jag läser här hur lyckligt lottade dina små grabbar är - och förstås din stora grabb också.... men det är ju ni tillsammans som låter killarna få en fin uppväxt. De kommer inte att behöva skriva romaner om sin barndom... (har just läst ut Gardells senaste bok och sett hela senaste serien på tv i ett sträck!)

mossfolk sa...

Bloggblad; Vad snäll du är ♥ Serien har jag också tänkt mig att se, men tiden på kvällarna går ju så fort... Kanske någon kväll i helgen :)