lördag 6 oktober 2018

Höstmarknad

Vi inledde helgen med marknad i riktig nordanvind.
Man kan säga som så att vi i familjen har olika mål med ett marknadsbesök. Jag tycker om att gå och kika i stånden och köper gärna strumpor (fanns inga i år). Maken går på marknad för att köpa lokalproducerad korv -han lyckades bra.
Barnen ska åka karuseller. Vi stod i en galet lång biljettkö för att få några få, men dyra, biljetter.
Väl framme hade jag swishat summan och för det fick jag helt otippat en extra biljett som tack för att jag varit väl förberedd. Tack tack!
Sedan åkte barnen bilarna. Flera gånger. De gick betydligt mycket fortare än vad de ser ut att göra på bild. Tydligen var det den roligast karusellen.

Jag och storebror åkte elefanterna också. Barn under åtta år var tvungna att ha med sig betalande (!) vuxen. Rena ockret... tur att vi hade fått en extrabiljett.
Åldersgränsen kändes dock rimlig. De gick inte jättefort. Men högt! Och inte satt man fast på något sätt alls. Jag bestämde raskt att lillebror får vänta med att åka elefant. Han skulle nämligen mycket väl kunna bestämma sig för att kliva av när elefanten är högst upp...

Många elever träffade vi också. Och deras föräldrar förstås.
Och grannar och människor från öppna förskolan och från föräldragruppen. Sådär som det är när man bor och jobbar  i en liten ort och går på marknad...

Inga kommentarer: