tisdag 23 oktober 2018

Att göra sin storhandling på nätet

En gång i tiden tyckte jag om att storhandla. Spatsera bland hyllorna. Välja min frukt. Jämföra förpackningar. Men storhandlingarna i livet som är nu handlar oftast om att lätt svettig med två barn ta sig igenom affären och lyckas få med sig allt för att så småningom stämpla ut med förnuftet i behåll. Är storebror på humör kan han förvisso vara till fin hjälp. Lillebror är oftast på humör. Gott humör. När man är på gott humör vill man inte sitta i kundvagnen. Så man ställer sig. Man ställer sig och kanske försöker man att hoppa ur. Eller klättra vidare upp på någon hylla om det är skapligt nära.
Och man vill absolut inte gå med mamma när det finns såååå många roliga gångar att springa i och så mycket saker att riva ner från hyllorna (han är dock en hejare på att kompletteringshandla!).

Alternativ B är att storhandla på kvällen. Men hur kul är det?!

Alltså känns nu alternativ C som en finfin lösning. Alternativ C, det är att göra sin storhandling via nätet. Jag har spanat tidigare, men inte hittat någon butik som haft ekologiska varor i den utsträckning som vi har önskat. Nu har den affär där vi brukar storhandla öppnat en onlinebutik och igårkväll gjorde jag en premiärshopping. När barnen hade lagt sig satt jag i vardagsrummet och la varor i varukorgen. Utgick från den matsedel vi gjort, jämförde priser. Betalade direkt.

Idag åkte jag till drive in-utlämningen på inbokad tid. Skickade ett sms och vips så kom en kvinna rullande på en vagn med alla mina varor. Det var nästan så bekvämt att det kändes obekvämt. Men sååå smidigt!
Just nu känns det som att det är så här storhandlandet kommer att gå till ett tag framöver.

Resten av dagen har vi hängt hos veterinären.
Fler prover tagna. Mera mediciner. Ändrad dos på befintliga. Fortsatt schamponerande.
Ny väntan på provsvar.
Häpp.

5 kommentarer:

Elisabet. sa...

Vi diskuterade det där för en tid sedan; men jag minns inte med vem? För just er målgrupp måste det vara hur praktiskt som helst! Ja, kanske för andra också.

Flygaren sa...

Tänk vi provade också i veckan. Gudomligt skönt med tank på att kvällarna ändå försvinner i ett rasande tempo. Detta kommer vi också fortsätta med när veckan gått för fort och andningsutrymme behövs.

Turtlan sa...

Bra för många som man inte alltid tänker på. Träffade em patient för något år sedan svårt lungsjuk. Då orkar man inte handla. När kommunen handlade (Samhall) blev det inte alltid rätt och de handlade inte i den butik damen gillade. Då kom hon på handla på nätet hos den affären. Dator kunde hon utmärkt. Fick det hon ville när hon ville få handlat. Hemkört och inburet till lägre kostnad än kommunens avgift. Smidigt betalt med kort. Märktes det var viktigt för hennes självbestämmande få göra så.

Jag har inte testat än men kan väl tänka mig så.

Unknown sa...

Hehe det gör vi med fast vi inte här barn 😅

mossfolk sa...

Elisabet; Ja det var verkligen toppen!

Flygaren; Haha, vad roligt att vi premiärade samma vecka :) Det kändes nästan onödigt lyxigt, men var ju inte direkt dyrare (tror faktiskt att det iaf för vår del kan generera i billigare matkostnader...)

Turtlan; Ja, det är klart jättebehändigt för flera målgrupper. Skönt att kunna köpa sina inköp på egen hand förstås, även om man inte kan ta sig iväg.

Okänd; Man kan väl prioritera annat än handling även om man inte har barn :))