torsdag 4 oktober 2018

Äppelpaj

Precis som storebror tycker lillebror att det är roligt att hjälpa till i köket. Idag gjorde vi äppelpaj. Med största koncentration delade han alla äppelbitar och la dem i formen.

Sedan plockade han fram ingredienser, en i taget.
Jag borde förstås ha tagit en bild på den färdiga pajen, men så blev det inte. Och nu är den uppäten.
Bästa mellispajen!

5 små äpplen
kanel
2 dl havregryn
1 dl mandelmjöl
4 urkärnade dadlar
75 g smör

Sätt ugnen på 225 grader.
Skala och kärna ur äpplena. Dela dem i bitar och lägg i en smord form. Strö över kanel.
Finhacka dadlarna.
Blanda mandelmjöl, havregryn, dadlar och smör. Smula degen över äpplena.
Baka i ugnen ca 15 min.

Det går förstås att äta glass eller vaniljsås till, men vi tar oftast creme fraiche.

Inga kommentarer: