söndag 8 juli 2018

Underbara härliga dagar!

De senaste dagarna ❤️❤️❤️  ❤️❤️❤️  ❤️❤️❤️

Vi har haft barnens storasyster här i dagarna två. Barnen har varit i sjunde himlen. Minst sagt.

Det skiljer tjugotvå år på storebror och storasyster. Och storebror vet knappt till sig av lycka när hon kommer. De har varit och ätit hamburgare på Max. Och lekt på Andys lekland. I timmar.
Efteråt berättar han lyriskt om äventyret. Om hur smidig hon var. Och att hon kunde springa och klättra lika fort som han!

Och vi har varit och badat. Han har fått visa färdigheter som att kunna flyta (med sina armpuffar) och att faktiskt våga hoppa från bryggan. Till exempel.

Och så har det byggts lego. Också det i timmar.
Duplo för lillebror. Smålego för storebror.

Själv har jag kunnat syssla med sådant som att städa i lugn och ro. Och baka samtidigt som jag lyssnat på sommarpratarna. Utan avbrott.

Och idag var det så äntligen dags för fyraårskalaset. Det där som han hade pratat om i månader. Skrivit egna inbjudningskort till. Räknat ner dagar. Planerat sådant som ballonger och tårta. Och kanelbullar.
Och alla gästerna förstås. Som skulle sjunga. Och paket.

Och gästerna kom. De är förstås inte så värst mycket gäster utan våra fina vänner.
De kom med superbra paket...

...och de sjöng allihop och storebror fick sin jordgubbstårta och alla fyra ljusen blåstes ut.

Elva vuxna och tio barn. Och tårta och bullar och glass och jordgubbar och blåbär. Och storebror han var så glad och nöjd.

Och lek ute och lek inne. Med goa härliga barn som låter alla vara med oavsett ålder. Sköna nioåring som kan sparka boll med en nästan tvååring. Och den där nästan tvååringen, som ju är lillebror, han berättade det om och om igen efteråt. Att han hade spelat fotboll. Med Pontus.

Klockan fyra började kvartsfinalen i fotboll. Några hängde lite till i trädgården, några åkte hem och familjen C stannade kvar för att titta. Trötta barn. Pizza till middag. Och Bolibompa på teven efter Sveriges förlust.

När familjen C hade åkt hem och storasyster hade nattat storebror för andra kvällen i rad spelade vi sällskapsspel tills klockan närmade sig midnatt.
Nu har hon åkt hem för den här gången.
Och jag är som i ett lyckorus över de här senaste dagarna. Över att vi har så fantastiskt fina fina vänner!
Och över att det finns en storasyster som vi tycker så himla mycket om!

4 kommentarer:

Unknown sa...

Aww kul att få komma o hälsa på. det var riktigt roligt med våra äventyr och allt lek och bus! Längtar tills vi ses igen <3

Elisabet. sa...

Tänk, snart blir pv morfar .., då får vi kanske gå på småbarnskalas, vad det lider.

mossfolk sa...

Ja, lyckliga Hilda och Patrik som då har er och framförallt, vilken underbar morfar och bonusmormor barnet kommer att få!

mossfolk sa...

❤️