torsdag 14 juni 2018

Skolavslutning

Häpp och tjolahopp.
Helt plötsligt har de där första arbetsmånaderna gått och jag gick liksom från noll till hundra och har mestadels tyckt att det har varit fantastiskt roligt, om än utmanande. Däremellan finns det förstås tillfällen när jag har undrat vad jag har gett mig in på.

Den här veckan har i alla fall varit... annorlunda och en bra bit utanför min komfortabla zon. Igår spelade lärarna brännboll mot sexorna och dessförinnan hade vi någon form av spex -en dans. De som känner mig väl vet att jag absolut inte har någon som helst taktkänsla och att dans är ungefär det sista jag kan tänka mig att ge mig på. Hur som helst, hur många gånger har jag inte sagt till eleverna att man ibland behöver göra saker även om man inte vill...
För säkerhets skull hade jag legat i hårdträning hemma i köket. Det finns finfina instruktionsvideos på både shufflande och flossande... Om någon nu undrar kan jag tala om att den där hårdträningen absolut inte gav något som helst resultat ;)

Idag var det så avslutningsdag och vi bjöd alla våra fyror på jordgubbsbakelser (rulltårta med grädde och jordgubbe) och oh så fina de var i tjusiga kläder och fixat hår ❤️

Så tågade vi hela skolan bort till den plats där avslutningen skulle äga rum och där var verkligen precis hur mycket folk som helst på plats. Alla barnen sjöng så bra (förstås) och avtackningen av sexorna var verkligen fin och rektorn överraskade oss alla med att sjunga under sitt tal -så modigt!

Med mig hem hade jag en hel liten kasse presenter och rara kort.

Nu återstår ytterligare nästan en veckas arbete före semestern och jag ser fram emot att få lägga fullt fokus på höstens verksamhet.

2 kommentarer:

Elisabet. sa...

Alldeles omåttligt glad blir jag av att höra (eller läsa) att vi åtminstone är två utan taktkänsla. Enligt mina barns pappa kan jag inte ens klappa händerna i takt, typ på ett idrottsevenemang. Och den så kallade husmorsgymnastiken i Malå, med rörelser till musik (som varierades), blev min bleka död. Det tog mig en termin att fatta stegen och sen skulle allt förnyas. Det är så trist att vara sån, men just den egenskapen var väl tillfälligt slut på lagret när det var dags för min skapelse.

mossfolk sa...

Haha, ja slut på lagret, så måste det ha varit ;)