torsdag 28 juni 2018

Lite morbrorsbesök, en minidjurparksvisit och en övernattning

Tjoflöjt vilken dag.

Morbrorn (min lillebror) kom på besök igår och stannade över natten. Barnen var i total extas. Minst sagt. Lillebror ville att morbrorn skulle vara med honom hela tiden och storebror, som verkligen hade sett fram emot besöket, gick i spinn så att mamman fick ta flera djupa andetag.
Vi hann i alla fall med en finfin sväng till stranden -välbehövligt i det varma vädret. Lyckan hos barnen över att morbror var med och badade är näst intill obeskrivlig.
Pappan försökte sig på att titta på fotbollsmatchen, vara social och grilla ungefär samtidigt. Och så var morfarn på spontanvisit och tog en promenad med Cosmoshunden.

Morbrorn var totalt slut som artist efter en halvdag med småtrollen och sov tydligen alldeles fantastiskt bra i vår gästsäng. Så bra att när han vaknade, sådär en fem timmar efter det att vi andra hade gått upp, hade jag och barnen för länge sedan hunnit packa in oss i bilen och åka i förväg till Karlskogaland. Halvvägs hann vi, men sedan var det stopp. Tvärstopp. Och efter en snabb sökning visste jag att det berodde på fordonshaveri och att man beräknade att släppa fram trafiken om en timme.

Alltså, en timmes stillastående bilkö. Trettio graders värme och gassande sol. Två småtroll i baksätet som redan börjat ifrågasätta varför vi inte åker. Nja, det hade kunnat bli en rätt svettig timme. Eller väldigt. Om det nu inte varit så att vi hamnade preciiiis intill avfarten till en gård, eller minidjurpark om man så vill. Valet att svänga av var förstås inte jättesvårt.När vi hade gått en vända där såg jag att trafiken åter rullade på  mot Karlskogahållet. Perfekt på alla sätt och vis.

I Karlskogaland bjöds vi på lunch, barnen lekte lite och därefter vinkade vi hejdå till storebror som ska sova över hos mormor och morfar. Han har köpt sig en liten necessär på Ica, valt en liten tandkrämstub och även packat ner en kam. Bland annat. Och jordgubbsklänningen lät han bli igår bara för att kunna använda den idag.

På hemväg stannade vi till på Ebrix för att handla födelsedagspresent till han som fyller fyra nästa vecka. Lillebror var i sjunde himlen -hela legosandlådan för sig själv!
Hemma tillsammanspromenerar vi för första gången på länge. Att bara ha ett barn, det är nästan samma sak som att ha egentid, konstaterar vi. Och jag skickar ett meddelande om att jag inte kommer på den där yogan som jag tänkt prova ikväll. Sitter i stället i stolen och tar det lugnt. Dricker mjölk med en skvätt kaffe i och hittar en lätt mosad delicatoboll i frysen. Börjar till och med läsa en bok, alltmedan ettåringen leker förnöjt i sandlådan.
På kvällen saknar jag förstås min stora lilla, men kort efter storebrors vanliga läggtid plingar det i min telefon. Bild på sovande barn som ligger på morfarns sida av sängen ❤️.

Torsdag.
Sommarlov!

1 kommentar:

Ruta Ett sa...

Härligt med en dag med bara ett barn. Man glömmer fort hur det är!
Läs mitt svar om mina barnkläder på min blogg!