söndag 24 juni 2018

Bilder från en junisöndag

En sådan där morgon när solen letar sig ner bland molnen.
Maken och lillebror tar sovmorgon. Storebror vaknar, och väcker mig, precis lika tidigt som alltid. 
Barnfilmen Madagaskar på teven och boken "Lågaffektivt bemötande" i handen -en finfin morgon.

Runt åttatiden börjar lillebror tjoa om frukost där uppe och turligt nog är sconesen klara och frukostbordet nästan färdigdukat.

Perennrabatterna är en riktigt sorglig syn i år, men jordgubbsskörden har vi inte kunnat klaga på. Äppelträden och plommonträdet dignar av kart och vinbär blir det fler än tidigare på de små buskar som vi planterade för ett par år sedan. Glädje!

Vi leker ute. Förstås. Idag är det betydligt varmare igen. Lillebror har brandbilsbyxor och skjorta och på huvudet sitter den keps som en gång varit min lillebrors.

Maken ägnar precis hela dagen åt fönsterrenovering. Chatterkatten tar tillfället i akt och sitter och solar sig där rutan är borta, men stannar ändå kvar inne.

Jag och småtrollen åker till en, för oss ny, lekplats i andra änden av Hallsberg.
Jag tycker verkligen att man hade kunnat gräva ner den småbarnsanpassade klätterställningen längre så att rutschkanan inte slutade högt upp i luften...

Klätterställningen blev i alla fall till en båt.. som stannade vid djungeln minsann ;)

Det finns sämre ställen att äta eftermiddagsmellis på!

Hemma sedan rullar jag köttbullar.
Och så pussar vi hejdå på pappan som slitit i garaget hela dagen, men nu är duschad och ska åka iväg på kvällen.
Lillebror, han har just kommit på det här med att dela maten med kniv och ska nu dela på allt. Köttbullarna är förstås fullt befogat att skära i, men igår delades potatismoset mycket noga...

Efter dusch och Bolibompa och tandborstning och nattning känner jag att jo, men de är allt söta när de sover ;)

 Allt medan solens sista strålar letar sig mellan träden in i vår trädgård låter jag Cosmoshunden leta både boll och godis. Efteråt snarkar han högt.

Och nu tänker jag avsluta dagen som jag började den -i soffhörnet med boken om lågaffektivt bemötande. Enkelt i teorin, men verkligen inte alltid i praktiken.

Inga kommentarer: