lördag 2 juni 2018

Bästa sortens junidag -och minsann nu cyklar han!

Idag är det den andra juni.
Lördag.
Och jag blir firad på morgonen med både sång och paket -ja vi hade ju gjort upp så, att vi skulle ta morgonfirandet en ledig dag istället för att stressa i torsdags morse.
Det var absolut ljufvligt. Ni vet, gardinfladder och morgonluft och bredvid mig i sängen satt storebror och mumsade nybakade scones och såg ungefär hur nöjd ut som helst. Det är ju grejer det där, med födelsedagar när man får äta frukosten i mammans och pappans säng!

Sedan inledde maken projekt renovera fönster och jag och barnen for till Karlskogaland.

Vi vattnade häck...
 ...och så tog vi det lugnt inne där det var betydligt behagligare temperatur.

Efter maten begav vi oss till stranden. OJ så uppskattat det var!
Lillebror strålade ikapp med solen och upprepade "roligt bada" ungefär var trettionde sekund och blev absolut tvärarg när vi senare skulle gå därifrån.
Det är synd att vi inte har sandstrand på närmare håll här hemma.

Vi hann under dagen också titta på ett filmklipp där kompisen hade lärt sig cykla och där och då bestämde sig storebror för att han också kunde. Det är ju liksom så han funkar -att han bara bestämmer sig. Och minsann, han klev upp på sin cykel och trampade iväg på gräsmattan. Startade själv och svängde när det behövdes. 
Mamman, som ju är jag, blev förstås precis sådär omåttligt stolt som mammor (och pappor) har rätt att bli ;)
Och nu är det kvällen. Junikväll. Precis lika magiskt som de senaste kvällarna. Syrenen börjar se bra vissen ut, men nyponrosen står i full blom och schersminen likaså. Det doftar underbart!

Absolut och på alla sätt en bästa sortens junidag!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag var till en superfin badplats i Svennevad i somras, det är väl ganska nära?

Kram,
Ulrika

mossfolk sa...

Nja, alltså, med nära menade jag nära... gång- eller cykelavstånd. Det finns ju en hel del badplatser runt omkring -Östansjö är nog närmast (Tripphult och Bäcksjön) och Tisaren den närmaste med sandstrand. Sottern måste det väl vara över två mil till? Hur som helst ligger alla såpass långt bort att man behöver ha bilen...

Anonym sa...

Aha, då är jag med. Ja ni har närmare än jag till alla möjliga ställen. :-)

/Ulrika