torsdag 10 maj 2018

Lyckan i att vara ledig i detta underbara väder! 
Jag vaknar mer än mest allergisk, förbannar björkpollen och funderar på om det i år kanske krävs preparat på recept...
Får frukost på sängen ❤️

Pling på dörren och storebror får bråttom ut. När jag kommer ut en stund senare har de övergett studsmattan och övergått till att skapa konstverk i sandlådan. 

Det har verkligen exploderat i trädgården den här veckan. När jag kom hem i tisdags blommade det plötsligt överallt. Störst överraskning är löjnandshjärtat som jag trodde hade gått hädan förra året.

Pingstliljorna säger jag varje år att jag ska flytta... hittills har det inte blivit av och nu tror jag att jag har bestämt att de får stå kvar.

Massor av förjätmigej...

Och plommonträdet i full blom ger perfekt skugga över sandlådan. När det gäller det här trädet stämmer det verkligen att underbart är kort. Det blommar oftast bara några dagar. Och de dagarna är nu.

Jag gräver och river ogräs, planterar och planterar om och får finfin hjälp av en 3,5-åring och en 6,5-åring.

Ibland blir det misslyckade också fint. Glasburken han fick av pappan skulle förstås vara vas, men burken var stor och blommorna var små och få.

Precis hela dagen har vi varit ute. Det enkelt byggda köket som lillebror fick av sin gammelfarmor i höstas, det är verkligen flitigt använt.
 Nu är morötter, rödbetor, rädisa, sallad och ruccola i jorden. Jag har också satt ut två zucciniplantor och hoppas att de klarar sig...
Kvar är potatis och diverse kryddväxter. En pumpa och ytterligare en zucchini som ska ut. Mer avancerat blir det inte i år, men jo jag skulle gärna ha en rad pallkragar till... och ett växthus ;)
Och i fönstren inne har jag tomat och gurkor som vuxit sig på tok för höga i för små krukor.

Ja och i pallkragarna på framsidan har jordgubbarna tagit sig fint. Att prata om bär till midsommar är förstås ingen idé. Jag misstänker att jag inte kommer att se röken av några jordgubbar (eller vinbär eller hallon ;)).

Tolv mördarsniglar tog jag ikväll. Det är nu det börjar.

6 kommentarer:

Elisabet. sa...

Oj! Vi har kanske tagit fem hittills ...

Cecilia N sa...

Jag lärde mig nån gång att förväxta tomatplantor kan man plantera mycket djupare. Då blir den "dränkta" stammen full med rötter också, vilket gynnar plantan.

mossfolk sa...

Mm, 23 igår. Jag anar att det blir ett mordiskt år...

mossfolk sa...

Ja så gör jag med alla tomater vid varje omplantering -tar bort de nedersta bladen och sätter plantan djupt.

Turtlan sa...

Tar du en tablett av dina allergitabletter/dag? Man kan också testa ta två-tre per dag när det är som värst. Kan hjälpa.

mossfolk sa...

Aha, trots att det står en/dag? Kombinerar med både nässpray och ögondroppar...