onsdag 30 maj 2018

Det är onsdag mitt i veckan.
Det har varit varmt många dagar, växterna i rabatten slokar och allt blommar över ungefär samma dag som det slagit ut. Vi önskar oss nattligt regn och aningen svalare temperaturer.
På jobbet pågår ombyggnation av hela skolan, en del i taget. Utrymmen är tillfälliga, mycket är nerpackat och det borras och sågas dagarna i ända. Eleverna börjar bli slitna -en kombination av värmen och slutet på terminen tror jag.
Lärarna börjar föresten också bli slitna. Så mycket som måste hinnas med samtidigt som de flesta inte kan komma hem fort nog på eftermiddagen.
Nedräkning pågår, både bland elever och personal.

Själv har jag riktigt skojiga dagar den här veckan. Jag får hälsa på på förskolorna och träffa alla blivande elever. Det är ju något jag verkligen brinner för -den där bron mellan förskola och skola. Att få ta vid och bygga vidare på den fantastiska grund som förskolorna byggt upp och därmed skapa en riktigt bra plattform för fortsatt utveckling mot kunskapsmålen i årskurs tre. Jag är så glad att ha hamnat på en arbetsplats där det finns ett intresse att skapa möjligheter för ett sådant samarbete.

På eftermiddagen gör jag något så ovanligt som far hem bums och på direkten när min ramtid är slut. Idag innebär det att jag är hemma till tre och möts av två varma, men glada barn.
Den stora lilla tjyvar min hatt  ❤️Och så fyller vi lite vatten i en balja och barnen leker och maken har åkt och storhandlat och själv sitter jag i en stol i skuggan och äter salta kex med ost och dricker alkoholfri drink och tycker att livet är precis alldeles totalt underbart!

2 kommentarer:

Elisabet. sa...

Grattis på födelsedagen, som ju är idag, torsdag! Jag är så glad att du finns Karin och hur roligt har det inte varit att få följa med längs vägen från då det mest handlade om hästar till livet som är nu. Underbart att du fortsätter att blogga, trots att tiden kanske är knapp. Så ..., grattis igen från oss i landet Halland!

mossfolk sa...

Tack! Att skriva och fotografera är liksom ett beroende och det är så roligt att du kikar in ibland!