fredag 20 april 2018

Livet ❤️

Det är fredag.
Det är fredag och storebror vaknar strax före fem och kan omöjligt somna om. Ljuset letar sig in bakom gardinerna och fåglarna kvittrar och jag stönar något om att han faktiskt får ligga tyst tills min väckarklocka ringer, men det är bestämt stört omöjligt.

Runt sex har han hunnit läsa bok och lekt lite med lego på sitt rum. Då smyger han nerför trappan, byter om och fixar frukost till resten av familjen. Redo för en ny dag.
Mamman och pappan känner sig inte riktigt lika redo för en ny dag. Ännu. Jag känner av pollenallergin och blir sååå mycket tröttare än vanligt på morgnarna. Pappan är alltid förskräckligt morgontrött.
När jag, en liten aning för sent, masar mig iväg till jobbet får jag kramar och pussar av barnen och min stora lilla treåring säger "Ha det så bra på jobbet idag mamma. Så får du berätta om allt roligt du har gjort sen när du kommer hem."
Älskade unge!

Jag läser en högläsningsbok som jag inte kommer att läsa fler gånger och jag pratar om matspjälkningen och lyssnar på andras erfarenheter och svarar så gott jag kan på frågor och säger ibland att "det får vi ta reda på". Och jag visar en kort film, delar ut matteläxor och är rastvakt i underbar vårvärme och jag lägger ut veckobrev till föräldrar och läser detsamma högt för trettio elever. Ungefär så och förstås ganska, eller väldigt, mycket mer.
Avslutningsvis önskar jag dem alla en riktigt trevlig helg och inte långt därefter åker jag hem till familjen. Andra dagar är långa och många kvällar ägnas åt arbete bums barnen har gått till sängs, men fredagar, då arbetas det inte värst många minuter efter eftermiddagens ramtid.

Alltså denna fredagseftermiddag!
24 grader varmt. Utelek och trädgårdsfix. Konstant fågelkvitter.
Två småpojkar som är på precis samma ställe nästan hela tiden.
Vitsippor i trädstråket.
En fet duva på gräsmattan.
Vi skurar av bordet och stolarna efter vintern och kan äta både mellis och middag på altanen.
Grillat.
Iförda kortärmat.

Lite senare bolibompa med en liten nyduschad på varsin sida om mig i soffan. Fredagsmys förstås. Tillsammansläsning i Mulle Meck-boken.
Och därefter kryper storebror och jag ner i hans säng. Läser om lilla syster kanin.
Högst upp på bokens första sida står det, med min mammas prydliga skrivstil: Till Karin på femårsdagen från Ola.

4 kommentarer:

Elisabet. sa...

Såååå härligt! Och så härligt beskrivet!

mossfolk sa...

Det här är verkligen en underbar tid!

Anna Cederlöv sa...

Sommaren har varit saknad. Nu är måndagen här igen (den har inte varit saknad), men jag ser fram emot långledigt nästa helg.

Emma R sa...

Härliga vardag!!! :-D