söndag 8 april 2018

Första vårutflykten till ekängen

Det blev verkligen en vårig helg! Söndag eftermiddag gjorde vi årets första tripp till Trystorps ekäng.
Inte så mycket för att spana efter blåsippor -de har vi ju gått om i trädstråket bakom huset- utan för att hitta ihåliga träd.

Jag kunde förstås inte låta bli att fotografera blåsipporna ändå. Det är en av mina absoluta favoritblommor. Och medan jag låg där på knä med kameran surrade flugor, spindlar kilade runt bland löven, en liten ödla hade vaknat och hela tiden sjöng fåglarna sina vårtrudelutter. 

Och just som jag hade fotograferat de första blå och skyndade efter familjen, hittade jag Maggan och hennes man fikandes vid ett bord. Eller, om man ska vara nogräknad, var det hon som såg mig. Själv hade jag fullt fokus på det att hinna ikapp de som hunnit i förväg.

Jag hade släpat med mig vagnen, men mina barn använder ju helst sina egna ben... Storebror har inte suttit i vagn en enda gång sedan strax innan han fyllde två år och idag knatade även lillebror, ett och ett halvt år, bestämt hela vägen.

Skogen är en finfin lekplats!

Och lillebror älskade verkligen de ihåliga träden...

...lite för mycket. Så mycket att storebror trotsade sin avoga inställning till diverse småkryp och fick krypa långt in i en omkullfallen trädstam i ett försök att hämta sin lillebror.

...så mycket att pappan sedan fick göra sitt allra bästa för att övertyga sin yngsta son om att det var dags att komma ut och gå vidare. Och jodå, tillslut så. Just som jag började befara att jag skulle få lägga mig på mage och kräla.

Det är allt ett fint ställe, den där gamla ekängen.

Nästa tripp planerar vi att tajma in vitsipporna.

3 kommentarer:

De la realidad sa...

Verkligen häftigt med de där trädstammarna!

mossfolk sa...

Ja, bästa lekplatsen för två små barn :) (och för deras mamma ;))

Elisabet. sa...

,-)