tisdag 27 mars 2018

Olika äro våra vårvintriga intressen

Det är tisdag och påsklov och jag kommer på tusen saker som jag borde göra eller ha gjort eller skulle behöva fixa på jobbet. Storebror är inte sen att haka på när jag säger att jag ska dit och i nästan två timmars tid roar han sig så himla fint alldeles på egen hand. Lite hjälp får jag också, med att bära saker och sortera pennor. 
Bästa tänkbara sällskap!

På eftermiddagen är vi ute och leker. Termometern visar på nollan, men solen värmer underbart. Jag letar knoppar och gläds åt sådant som att en av stockrosorna frösådde sig...

Barnen däremot, de har ett ytterst svalt intresse för sådant som blomknoppar och tycks inte alls ha något emot att vintern har haft svårt att släppa taget i år :)2 kommentarer:

Elisabet. sa...

Som lillflicka ÄLSKADE jag att följa mamma - och ibland pappa - på jobbet! Man fick en annan bild av dem; en mer utifrån-bild.

mossfolk sa...

Ja mammas jobb var det kul att följa med till. Inte så mycket för att jag fick en annan bild av henne, utan för att där var så många snälla elever (hon var lågstadielärare).
Pappa jobbade på Bofors och där fick man ju aldrig komma in. När vi ibland frågade vad han gjorde på jobbet svarade han alltid ”vänder papper”. Av någon anledning kändes det mer lockande att satsa på pedagogik än att bli ingenjör 😅