tisdag 13 mars 2018

När saker och ting liksom löser sig

Som en liten sten har det legat och gnagt, det att vi inte lyckats lösa någon kattvakt till Chatterkatten när vi ska åka ner till Malmö i påsk. De flesta runt omkring oss är antingen allergiska eller har katter själva.
Chatterkatten är elva år gammal, ytterst pratglad och en aning försiktig. När vi först fick hem henne låg hon ju tryckt längst in under soffan, alldeles sönderkliad på huvudet. Det är hela sju år sedan!
Numera ligger hon nära oss, men aktar sig för barnen (fast sover gärna i fotänden av deras sängar).
Och vi har stött och blött och börjat tro att nä, det kommer nog faktiskt inte att lösa sig i år. Och då! Då kommer det ett pling i mobilen och underbara vännen Anna, som dessutom ska ha gäster över påsk, jo hon skriver att Chatterkatten kan få bo där.

Det känns som om hela Malmöresan blev räddad och vi börjar planera vistelsen och jag söker i begagnatgrupperna på facebook efter en resesulky till lillebror. På lördag ska vi hämta en.
Måtte vi nu bara hålla oss friska också.
Åh så skönt att det löste sig med Chatterkatten!

2 kommentarer:

Elisabet. sa...

Det betyder hur mycket som helst att ha någon som agerar katt,- eller hundpassare!
Hos oss är det friherrinnan som ställer upp och har tillsyn och matning av sigge.Han går ut och in ur kattluckan som han vill, men kommer alltid när han hör friherrinnans bil ....

mossfolk sa...

Ja verkligen! Vi har haft det så bra varje år över påskhelgen, med en barndomsvän till mig som våra kattdamer trivts så bra hos. I år kunde inte hon och det körde verkligen ihop sig. Gissa om jag blev glad då över meddelandet om att det skulle lösa sig. Cosmoshunden får följa med oss, men han har annars en fantastisk hundvakt, makens dotter, i Södertälje.