lördag 17 mars 2018

Lördag med en gnutta vårlängtan

Det är lördag.
Det är helg efter en tredje vecka med fina elever.
Vi startar lördagen med en sväng in till Örebro för att köpa en begagnad resevagn att ha på Malmötrippen över påsk.
Jag hämtar den i ett av de många äldre hus som ligger centralt. Ni vet ett sådant med hög port, gallergrind i hissen och jättehögt i tak.


På hemvägen hann vi med den stora gallerian, så nu har storebror ytterkläder även för lite vårigare dagar. Och lillebror, ja, han får ärva :)

På tal om vårigare dagar så har det poppat upp minnen på facebook var och varannan dag den här veckan. Förra året såg jag inte de första blåsipporna förrän den femtonde mars och tyckte att det var ovanligt sent...
2015, ja då var det bestämt gott om dem den fjortonde mars. Och myrorna var det visst också full fart på.


Vi har förvisso roligt ute i vintervädret, men jag kommer på mig själv med att gå och spana efter blomknoppar på de fläckar där snön hann försvinna innan det åter blev kallt.
 Det grävs tunnlar och gångar och så äter vi mellis ute i solen för att sedan leka lite mer.

Och inne börjar som en ny tid. På morgnarna går barnen upp och leker själva (än om man får rycka in förr eller senare när de blir osams om något). Och plötsligt kan jag sitta en stund vid datorn, med en virkning eller något annat. När de är vakna. För att de faktiskt sitter och ritar eller fixar med något alldeles på egen hand.

Det går inte en dag utan att jag tänker på hur oerhört lycklig jag är över de här två ❤️

3 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

förändringar i vädret blir alltid en överraskning

Elisabet. sa...

Och jag är så glad för att du bloggar, trots brist på tid!

mossfolk sa...

För mig är bloggandet det ultimata sättet att få utlopp för kronisk skrivklåda och samtidigt göra något med alla bilder. Och jag är så glad att det då och då kommer en kommentar!