lördag 3 mars 2018

Jodå, men jag ska allt försöka blogga med samma frekvens som tidigare. Sa jag. Veckan innan jag började jobba.
Och det var ju en bra ambition. Kanske. Först måste jag bara hitta den där berömda balansen mellan arbete och familj. Och det är minsann inte gjort i en handvändning när man på sitt jobb har ett helt gäng fina barn med vitt skilda behov och förutsättningar och därtill en massa ramar och rutiner att förhålla sig till och så ett gäng föräldrar till de fina barnen som förstås alla vill sitt eget barns bästa.
Än så länge känns dygnets timmar på tok för få och de lär ju knappast bli fler så... tja... jag får väl helt enkelt utveckla ett bra system. Sådär som förstås alla andra lärare också får göra.

Hur som helst, genom att jobba tidiga morgnar och hela kvällar blir det i alla fall lite eftermiddagstid till mina egna små troll. De som för övrigt tycker sig ha det jättebra hemma med sin pappa och alls inte saknar mamman om dagarna.

I onsdags var jag hemma redan strax efter tre och då kunde vi pyssla en liten vårkyckling och därmed blev den här tjusiga färdig att sätta upp på väggen. Tanken är att barnen under varje årstid väljer ut en bild att klistra upp. Vinterbild fick bli den då de sprayar färg på snögubben :)
(jo, jag stör mig våldsamt på flikarna som sticker ut -de ska förstås fästas fast)

Och så blev det tillslut helg. Vi startar lördag morgon på bästa sätt med att storebror tassar ner, vi hör honom stöka runt i köket och en stund senare ropar han "Frukosten är färdig!".
Då allt framdukat utom te och lillebrors gröt -kokhett vatten och treåring känns som en farlig kombination. Medan pappan fixar det sista dansar vi loss till "Fuldans".

Så härligt med helg!

2 kommentarer:

Elin Vimefall sa...

Lyckas du komma på hur man hittar den där balansen får du gärna säga till.... har letat i snart 6 år men hittar den ändå inte!
För övrigt hoppas jag att det är en skrivmiss i texten och att barnen vist har det bra med sin far där hemma :)

mossfolk sa...

Haha, ja så klart. Jag ändrade det på en gång 😅