fredag 16 februari 2018

Första och sista dagen

Den första lediga dagen, ja då var jag och Chipperkatten hos veterinären, häcken rensades och så hämtade jag ut gratis babypaket innehållandes napp, blöjprov och en mammatidning.
I magen låg bebisen Pricken.

Den sista lediga dagen, ja det var idag det. Bebisen Pricken i magen, han är numera en drygt tre och ett halvt år gammal storebror. Idag har han varit och presenterat sig och sin lillebror för de stora barnen i skolan där han fick följa med sin mamma och hälsa på. "Mamma, tänk att hela klassen lyssnade på mig" sa han efteråt och tycktes ha vuxit en hel decimeter.
Nu väntar nya tider och det är pappan som ska få tillbringa sina dagar med de här små trollen. Jag vet att de kommer att ha det finfint och ska verkligen försöka att inte lägga mig i (alltför mycket ;)).
Jag är förstås alldeles obeskrivligt tacksam över att vi har fått två fina barn som jag har fått vara hemma med så här. Så glad över att vi bor i ett land där föräldraledighet är varje barns rättighet och att vi lever i en tid där politikerna (än så länge) låter varje enskild familj avgöra hur det passar dem att fördela föräldradagarna.

Nu är det helg.

1 kommentar:

Elisabet. sa...

Ja, vilken ynnest! När man jämför med många andra länder där det knappt går att stava till föräldraledighet.