måndag 1 januari 2018

Nyårsafton

Man kan i sanning säga som så, att det som en gång var en viss nyårsaftonsstress, det har mattats av under åren. En gång i tiden kunde jag knappt tänka mig något tristare än att vara hemma på nyårsafton.

Det har totalt vänt sedan vi fick barnen. Totalt. I år har vi tackat nej åt flera håll.
För åh så skönt det är att vara hemma när barnen är små! Jag räknar absolut med att bli lite mer social när de är lite äldre ;)

På dagen sprang de av sig på Andy´s lekland tillsammans med nästan-grannen. Vi passade på att skaffa ett årskort till storebror och kan nu svänga förbi när som helst...Till middag var vi hemma i godan ro. Hade en egen liten nyårsfest. Maken i slips och storebror med fluga. Middag med efterrätt. Mangopannacotta (det gula) och yoghurtpannacotta med lime. Oväntat gott.

Fyrverkerier är jag stor motståndare till (jag är upprörd bortom allt förnuft när det gäller sådant otyg), men vi tänder lite tomtebloss i trädgården precis före läggdags. Passande nog föll stora snöflingor samtidigt och gjorde det alldeles extra mysigt.


I flödena ser jag bilder på små barn som håller igång till midnatt. Våra småtroll sov som stockar långt före dess. Maken och jag dukade fram onyttigheter, pratade och spelade spel.

Skål med bubbel klockan tolv och sedan fick en av oss vackert vänta tills smällandet avtog sådär strax efter ett så att Cosmoshunden kunde få gå ut och kissa.

Jag tror faktiskt inte att jag hade kunnat tänka mig en bättre nyårsafton!

Och det nya året då? Jo, det inledde vi idag ute i gråslasket. På lekplatsen tillsammans med nästan-grannen. En alldeles utmärkt start på året :)


Ja men sådär ja, nu kan intresseföreningen lägga ner pennorna...

6 kommentarer:

Giggi sa...

Låter som en riktigt bra nyårsafton för alla!

mossfolk sa...

Toppen!

Bloggblad sa...

Skönt att det är fler än jag som uppskattar det enkla. I reklamen och i tidningar och tv kan man lätt få uppfattningen att alla SKA vara på glassiga fester med glitter och champagne. Jag tycker att det är ljuvligt att fira i lugn och ro.

Turtlan sa...

Fyrverkerier är fint och kul om det är ”allmänna” sådana. Tex här i staden så bjuder kommunen på ett stort och fint sådant vid tolvslaget, på s k allmän plats. Vi fyra här i huset (M, jag och hans bror med fru) togbilen och ställde oss på en bra plats o spanade.

Men när onyktra eller ungdomar/barn håller på med fyrverkerier och smällare då blir jag rädd. Vuxna är inte heller så smarta i den frågan heller. Fy så otäcka olyckor det kan bli.

Gott nytt på er också alla stora o små.

mossfolk sa...

Vi har verkligen haft jättetrevligt hos vänner på större eller mindre tillställningar genom åren. Men i år är jag helt säker på att vi hade det allra bäst hemma. Mina barn hade varken mått bra eller varit trevliga att ha att göra med om de skulle ha varit vakna till tolvslaget... Dessutom är det förstås aldrig fel med lite tillsammanstid och jag trivs väldigt bra med att kunna krypa upp i soffan när timmen blir sen :)

mossfolk sa...

Jag tycker personligen inte att det behöver skjutas alls, även om jag håller med om att det är både mysigt och fint och dessutom tradition... Och jag tycker att det är ett bra initiativ, det att flera kommuner har en lasershow i stället. Men, det känns lite som att börja från fel håll. Steg ett borde kanske vara att ställa krav på särskilt tillstånd för att få skjuta eller att helt enkelt begränsa skjutandet till ett av kommunen anordnat fyrverkeri på stadens torg vid tolvslaget. Efter alla olyckor de senaste åren hoppas jag att det snart kommer till stånd en rikstäckande förändring.

God fortsättning :)