söndag 21 januari 2018

När varken mamman eller pappan planerar utflykten

En riktig luring är han minsann, äldsta sonen.
Idag hade han planerat in en utflykt. Med bob. Och lunch. I skogen. Korv med bröd. Klockan elva skulle vi gå. Detta delgav han både mamman och pappan, var för sig. Och både mamman och pappan blev kanske lite förvånade över den andra förälderns utflyktsplaner, dels för att vi ju åt korv igår och dels för att vi brukar försöka gå lite tidigare för att lillebror ska hinna äta innan han sover.

Nåväl, pappan fixade med sitt och jag inventerade fröer och planerade pallkragar och vips var klockan halv elva och vi började förbereda för lunchutflykten. Och det var först då det gick upp för oss att det faktiskt var sonens planer alltihop.
Ganska bra planer faktiskt. För när det är helg och vinter då kan man ju visst äta korv två dagar i rad. I skogen.

Just som vi skulle klä på oss plingade det på dörren och granntjejen kom in, som om hon känt på sig att vi skulle utflykta oss. Hon fick förstås också följa med.

Skogen måste ju vara bästa lekplatsen!


Efteråt gick jag och storbarnen (treåringen och sexåringen) till pulkabacken, men då blev det inga bilder tagna.
Tjoho, vad det är skoj med vinter!

5 kommentarer:

Elisabet. sa...

När jag ser dina bilder försöker jag minnas hur det var hemma, då, i mitten av 60-talet, eller början. Jo, vi var ute nästan jämt när det var vinter och inte trettio grader kallt. Vad gjorde vi? Åkte skidor, pulka, skridskor nere på sjön/isen, gjorde snögrottor som kunde vara långa och trånga ..,och senare, hela dagar i slalombacken. Jo, men vi utnyttjade vintrarna.,

mossfolk sa...

Det ska ju bli varmt igen, så det gäller förstås att ta tillvara på vintervädret. För min del får snön gärna ligga från strax före första advent till och med sportlovet...

Cecilia N sa...

Jag läste det här inlägget i söndags och har då och då sedan dess märkt att jag lett. En sån kille! Jag är glatt imponerad över hur finurlig han är.

mossfolk sa...

Haha, ja vi tyckte också att det var rätt kul när vi insåg att det var hans eget påhitt :)

Vonkis sa...

Det är för underbart, vilken påhittighet han har! De är inte dumma barnen inte. :-)