söndag 14 januari 2018

Julgransplundring(ar)

Nu har vi plundrat julgranar i dagarna två.
Vår egen gran var så snäll att den trollade fram en varsin liten avsekdsjulklapp till barnen när de klätt av den allt pynt. Lillebror var mycket noga med att lägga tillbaka varje bit omslagspapper han fick bort i granen.

Idag hjälpte vi mormorn och morfarn.
Först fika och så dans runt granen förstås. Storebror hade redan i förväg bestämt att han inte skulle dansa så mycket. Och det gjorde han inte heller. Några låtar och sedan var han färdig. Han älskar nämligen inte så mycket att dansa länge. Just nu.

Lillebror däremot, hade nog kunnat dansa "Små grodorna" hela dagen och drog med sig mormorn och morfarn på en extra vända :)

Nu är julen absolut undanröjd här hemma... eller nästan. Jag har beslutat mig för att spara alla gardiner som det inte är tomtar på och ha dem som vintergardiner. Likaså filtar och kuddar i sofforna. Vårfärgerna kan gott få vänta lite till.

8 kommentarer:

Flygaren sa...

Här hänger även tomtegardinerna kvar. Nästa helg orkar jag nog plocka fram strykbrädan och byta ut även dem. Julgranen åkte till återvinningscentralen förra helgen, måste försöka komma ihåg att dansa ut den nästa år.

mossfolk sa...

Ja absolut, det är en viktig detalj.
Vår gran står ännu på baksidan, men grenarna är kapade -de var perfekta att använda till kojbygge ;)

Elisabet. sa...

Ack, att man hade haft dig som mamma! Då, i yngre dagar.

Anonym sa...

Hihi den lille leder dansen det ser så tufft och kaxigt ut!

Anonym sa...

Hopp, glömde skriva vem ifrån(Mimmi/Motala

mossfolk sa...

Det var snällt! Mina barn ser dock fram emot att pappan ska bli föräldraledig ;)

mossfolk sa...

Haha, ja, särskilt när han håller armarna sådär. Han har som liksom kommit på ungefär hur man ska hålla händerna när man sjunger "ej svansar hava de"... och då får händerna vara där mest hela låten igenom :)

Ruta Ett sa...

Så redigt att dansa ut julen! Det fick jag aldrig mina söner till: *De har vägrat alla danser vi alla högtider i alla år.
H'r är alla julsaker kvar pga mitt onda knä, men i morgon ska jag börja med lite i taget. Kanske hinner jag få bort dem före helgen!