tisdag 23 januari 2018

En liten sytråd till ett sedan länge passerat kapitel i livet.

I helgen blev jag plötsligt dubbelt påmind om förfluten tid.
Via facebook. Först låg där en bild, i mitt flöde, från Strömsholmstiden. Vi red kadrilj i röda ridhuset, iförda bastkjolar gjorda av balsnören och så urgröpta kokosnötter utanpå bikiniöverdel. Vi jobbade rätt hårt med att tillverka den där utstyrseln vill jag minnas... Och läraren som då var ansvarig för vår kurs fick nys om att vi tänkt rida barbacka med kandar och var så arg så arg. Jojo, det var jag som var ansvarig den veckan och jag fick snällt be om ursäkt i stalltelefonen för vårt tilltänkta dåd och så fick jag gå tillbaka och berätta för gruppen att nä, några kandar var det inte tal om.
Inte vann vi heller, för vår tjusiga kadrilj. Men roligt, det hade vi!

Och bara några timmar senare, ja då är jag taggad i en kommentar. Den här gången föreställande... ja vad? Jo först Björn Gustafsson och en mygga har jag att prata (eller sjunga?) i. Och lite senare dyker ytterligare en bild upp. Den här gången föreställer jag visst dinosaurien i Flinta. Det är familjedag på ridskolan och nog för att jag minns många familjedagar, men inte för mitt liv kan jag minnas den där. Förmodligen förträngd ;)

Jag borde ta mig en tur, tänker jag, till sommaren kanske. Till Strömsholm och till Sigtuna. Kanske svänga vägen förbi Västerås. Det vore himlans roligt!

Inga kommentarer: