måndag 15 januari 2018

Bara en vanlig måndag

Det är måndag. Det är alldeles för lite snö, knappt någon alls (jag tittar avundsjukt på alla vackra vinterbilder från norr). Det är två minusgrader.

Vi har vardag och åker till öppna förskolan. Det var länge sedan storebror var där -lillebror var ju förkyld mest hela hösten. Nu är det nykommet. Och kul.
Det är många som är där idag. Barn mellan noll och fem år. Barn som leker och pysslar och pusslar och bygger och busar och åker rutschkana och äter och sover.

Lillebror hänger med storebror. På allt. Och jag som är mamma får handla majs och korv och en kycklingklubba för sjuttioåtta kronor. Sedan blev jag bjuden på en delikat gryta innehållandes bland annat makrill, senap och ketchup. Däremellan räddade jag lillebror vid rutschkanan ungefär hundra gånger. Man kan, milt uttryckt, säga att han inte direkt har någon vidare självbevarelsedrift.

Jag tycker på riktigt att det är så intressant att möta olika föräldrar. Föräldraskap kan upplevas på så oerhört många sätt. Någon fiskar upp sina två barn från högt och lågt och ser oerhört mycket fram emot den stundande inskolningen och att få börja jobba igen. Någon annan är lycklig över att få fortsätta sin föräldraledighet ytterligare ett halvår. Ett barn ska börja förskolan på sin ettårsdag, någon förfasar sig över andras barnuppfostran och en tredje konstaterar hur oerhört olika två syskon kan vara till sättet, trots samma föräldrar och samma förutsättningar. Och så pratas det första hjälpen och sovtider och skolor, eller snarare vad som inte fungerar i skolorna... Typ så.

På eftermiddagen leker vi ute. Passar på att vara i trädgården nu när där är fruset. Och så äter vi mellis i kojan som vi byggde härom dagen. Intentionen var bra. Nordanvinden var isande kall!


2 kommentarer:

Elisabet. sa...

Det skulle vara intressant att skåda in i framtiden .., säkert kommer era pojkar att minnas sånt här med glädje och så går det runt .., nya småttingar får bygga kojor och vara ute och ...

mossfolk sa...

...eller med skräck. De flyttar in mitt i stan och låter sina eventuella barn slippa gå ut i skog och mark i alla väder ;)