torsdag 21 december 2017

När det är lätt att vara miljösmart

Vi försöker verkligen. Jag har skrivit om det tidigare. Det kommer att komma fler inlägg.
Ja, gällande det här med att tänka på miljön. Det där jordklotet som vi effektivt förstör.
Hur som helst, det är inte jättelätt att vara miljösmart. Och framförallt inte billigt. Det handlar ständigt om medvetenhet och prioriteringar.

Därför är jag så glad att vårt julgransköpande varje år går så smidigt! Jag skulle aldrig köpa en importerad gran efter det att jag blivit varse om hur hårt besprutade de är. Men vi slipper fundera. En bit härifrån har nämligen en markägare julgransförsäljning.
Det är tradition nu. Att åka dit, vända och vrida på granarna. Som om det är ett av livets största och viktigaste beslut. Näta och, till barnens förtjusning, lasta upp den på taket. Swisha över pengar.

Och jag tänker att den här traditionen, den blir verkligen mina barns På samma sätt som det en gång var min barndomstradition att jag och min bror gick med pappa upp till Jan-Henrik i korsningen. Vände och vred på granarna. Valde en fin. För att sedan bära hem den.

Om det mot förmodan har undgått någon är jag ett fan av traditioner ;).

1 kommentar:

Giggi sa...

Och Jan-Henrik säljer inte längre. Det är helt tomt i korsningen. Men Ok Djerf hugger och säljer sen vid Coop Forum. Så vi kör fortfarande "närproducerat"!