onsdag 27 december 2017

Mellandagar

Mellandagar.
Doft av hyacint. Och gran.
Krypa upp i dubbelsängen och läsa massor av barnböcker i skenet av adventsljusstaken (jo, det är jättemörkt. mysigt. men mörkt.)
Pussla. 
Spela spel. Snigelspelet, clownspelet, memory, enkel variant på Uno, Fruktträdgården och så Babblarnaspelet som till och med lillebror kan vara med på.

Och så konstruerar vi. Massor. Här byggs intressanta maskiner med meccano, fantasifulla fordon med Lego och diverse kreativa konstruktioner med Dublo.

 Den ena amaryllisen slog ut precis lagom till julafton. De andra är på väg. Och hyacinterna tillsammans med granen fyller huset med juldoft.

Flera fikaträffar har blivit inställda. Förkylda barn eller föräldrar med feber. Någon är magsjuk. Men mina föräldrar, min bror och min gudmor (eller kompismormor, jag läste den benämningen någonstans för nu ganska länge sedan och tycker att det passar så bra) är friska och har varit här en sväng.

Och fortsättningsvis? Jo, men vi planerar att fortsätta i precis den här andan. Lite lekträffar, någon sväng till vänner som förhoppningsvis är friska och framförallt mycket lugn och mys.

Inga kommentarer: