måndag 25 december 2017

Julafton

Så blev det många dagars uppehåll här på bloggen. Vi har firat jul :)
Traditionsenligt till tusen, med firande av mamma dagen före julafton, hem och klä granen, griljera skinka, äta skinkmacka, känna julstämning. Ungefär så. Eller precis.

Och så blev det julafton. Jag älskar julaftonsmorgon! Först då tänder vi granen. Och med den tända granen på morgonkvisten kommer julaftonsstämningen -den där magiska. Tindrande barnögon.
Under granen ligger en klapp var som tomten har lämnat på natten.

Cosmoshunden hade öppnat sitt paket först ;)
  
Det leks och leks så att det har hunnit ljusna innan vi hamnar vid frukostbordet.
Och äntligen var det dags att tända det där fjärde ljuset.

Och lekandet fortsätter. Storebror har, några timmar senare, knappt tid att äta lunch. Brio meccano låg det i hans paket! Lillebror leker med garaget som han fick. Stuffar runt lite. Och återgår till garaget.
Lung och mys på högsta nivå.

På eftermiddagen åker vi till Karlskogaland och det går förstås inte att ta miste på var jag har fått all min julinspiration ifrån. Kalle Anka på teve och därefter ett jättefint julbord, precis som vanligt. Min lillebror poserar fint, men ska sanningen fram är det mormorn som ska ha cred för all maten.

Och sedan kom han äntligen. Den r i k t i g a jultomten. Oturligt nog preciiis när mormorn var på promenad. Och fina klappar hade han med sig minsann.  Men han var hemskt gammal. Tur att storebror kunde hjälpa till att dela ut!

Kärnfysik på högsta nivå? Eller nä, några detaljer som ska sättas på en leksakstraktor. Krävs tydligen två personer (som ändå inte lyckades ;)).

Väl hemma, med barnen i säng, pustar vi ut med skinkmacka och glögg.
När jag var barn valde mina föräldrar att fira jul hemma. Dötrist, tyckte jag när jag blev större. Men efter årets julafton trillade nog poletten ner. I år var också första året som min farmor inte kunde komma upp och fira med oss. Det är nog dags nu, säger vi, att börja fira hemma. Hemma hos oss och så får de som vill mer än gärna komma hit.
Att skapa nya egna traditioner, med inspiration från gamla ❤️

Inga kommentarer: