söndag 3 december 2017

Första advent

Idag var det åter dags för det årliga adventsfikat. Jag älskar den här dagen!
Förra året blev det ju inställt eftersom lillebror skulle opereras, men i år återupptog vi traditionen och nästan alla kunde komma. Efteråt känner jag mig ungefär hur rik som helst. Vilken fantastisk tur vi har som har så fina vänner! 

Överraskade mig själv med att ha fått ihop tio sorters kakor, så nu har vi både under adventstiden och under jul. Sägas bör att en sort var oätliga (rawfood-bollar med citron och lakrits) och en sort var det förmodligen bara mina barn som tyckte om (sockerfria pepparkaksmuffins). 
Pepparkakorna var däremot köpta. Något julbak måste vi ju ha kvar även efter första advent. 

Sjutton stycken blev vi ❤️

Ganska, eller väldigt, praktiskt att ha vänner med små barn. Det faller sig liksom helt naturligt att umgås på golvet...

Och ateljén är förvisso byggd för att måla i, men den fungerar allt rätt bra att leka i också.

Som en extra bonus stannade familjen B kvar och åt lunch -så trevligt!
Och så kom barnens mycket efterlängtade syster och stannade resten av dagen.
Storebror är absolut stormförtjust i sin syster och slår inte långt ifrån knut på sig själv i ivern att vara nära hela tiden och göra allt tillsammans. Lyxigt värre för oss är hon en fena på att ta hand om barn och absolut inte har några problem alls med att leka med vilda småsyskon medan vi fixar med annat.

Och nu är det kvällen.
Det är adventsstjärna och ljusstakar och tända ljus. Två små som tvärslocknade i sina sängar.
Mys! Precis sådär som det ska vara i adventstid.

5 kommentarer:

Elisabet. sa...

Vet du hur glad och inutivarm man blir av att läsa dina rader?
Ja, nu vet du i alla fall.
Och härligt för en storasyster med två småsyskon och vice versa!

Evas blogg sa...

Gillade ni inte rawfoodbollarna? Jag älskar just den varianten. Låter härligt med en sådan tradition som ni har första advent.

mossfolk sa...

Jag älskar adventstiden och är så glad att alla vi får fira in den på det här sättet. Och storebror vet knappt till sig av glädje när storasyster kommer och leker med honom (ja för det är naturligtvis baaaara för hans skull hon kommer ;).

mossfolk sa...

Vi hade inga nötter så jag gjorde efter ett annat recept. Eller rättare sagt, jag tog inspiration från två olika recept. Man kan väl säga som så, att jag nog ska hålla mig till ett färdigt recept i fortsättningen ;)

Evas blogg sa...

haha...okej.