fredag 29 december 2017

Årets sista (stor)handling

Vi tillbringar förmiddagen i Örebro, jag och storebror. Hos familjen C. 
Leker lekparken, barnen cyklar på sina balanscyklar och så blir vi bjudna på lunch. 
Men sedan ger vi oss iväg. Med största naivitet tror jag nämligen att om vi kommer till affären före klockan två, då kommer det att vara rätt lugnt att storhandla.
Jag. Trodde. Fel.
Det var hysteriskt redan på parkeringen. Efter ett antal varv ser jag en röd volvo backa ut och lyckas få platsen.
I förbutiken ringlar sig två köer lååånga. Paketrummet är till synes totalt överbelamrat och tre absolut överfulla burar med paket väntar utanför. Flera i kön är till synes irriterade och jag lider med de två som ser minst sagt stressades ut bakom disken.

I affären skulle man kunna tro att det var... tja... sista handlingen folk gör för i år. Det var kö till precis allt. Tjockt med människor, väntan och svårt att ta sig fram. Det var inte en ultimat dag att storhandla med en treåring. Turligt nog var treåringen på gott humör. Att skriva inköpslista i mobilens anteckningar funkar bäst för oss just nu. Bortsett från att maken kan lägga till saker på listan från sin telefon tycker mitt barn att det är lite kul. Vi hämtar typ fem saker som står på listan i telefonen. Sedan får han klicka så att sakerna blir avbockade. Därefter läser vi vilka nästa fem saker är, han får i uppgift att hämta någon av dem eller att vakta vagnen och sedan är det dags att klicka i bockar igen.
Tack också, till Ica, för den där bananen som barn får ta. Det är helt klart ett vinnande koncept.

För övrigt konstaterade jag att folk mest passerade här idag. Men gissningsvis börjar många längta efter våren så snart nyår har passerat. Hemma hos oss har vi jul fram till tjugondag Knut :)


Och jodå, tro det eller ej, men jag tror minsann att vi fick med oss allt vi skulle från affären.

Inga kommentarer: