torsdag 28 december 2017

2017

2017 har varit ett riktigt småbarnsår. Inga direkta långresor eller stora happenings. En långhelg till Malmö blev årets "äventyr". Och en dagsutflykt till Parken Zoo.
Och det har känts helt lagom. Det i kombinationer med småutflykter runt om i länet. Många skogsturer, många luncher bestående av korv grillad över öppen eld.
Maken har bytt arbetsplats och så har vi bytt bil från Saab till Volvo.

Dop...

...och sjukhusvistelser. Såväl operation som andningssvårigheter.

Ridlektioner och hopptävling för storebror (som nu har skänkt hjälmen och ridbyxorna till sin lillebror och talat om att det är färdigridet för hans del, men han kan gärna komma och titta om lillebror vill rida när han blir större).

Fikaträffar och vääääldigt många lekträffar. Hemma hos oss, hemma hos andra eller på olika lekplatser. Vi gillar att leka ;)
Ett gäng middagar har vi hunnit med också. I somras körde vi ofta med konceptet "ta med vad ni vill grilla så fixar vi resten".

Och framförallt är min mobil fylld med bilder som den här. Mellan alla "stopp" och "ajaj" och "släpp honom" och "låt lillebror vara" och "försiktigt" och "prata med varandra" är det mängder av fina stunder, mys, tillsammanslek, omtänksamhet och ett samförstånd och en kärlek som jag aldrig förr har fått bevittna på det här sättet. Syskon är det absolut bästa jag kunnat ge mina barn -så långt ifrån en självklarhet. Och jag är så oerhört oerhört tacksam över att vi har fått dessa två småkillar!
Hela året har vi kunnat vara hemma tillsammans, jag och barnen och förstås Cosmoshunden och Chatterkatten. Det är jag förstås också tacksam för ❤️


2 kommentarer:

Elisabet. sa...

Och jag säger: från hjärtat tack för att vi får följa med i en småbarnsfamiljs vardag! För mig är det evigheter sedan, men mycket känns igen. Den där glädjen i att vara mamma och ha en liten hand i sin. Eller flera.

mossfolk sa...

Jag känner att det blir lite tjatigt här på bloggen ibland. Barn, barn och mera barn. Men det är liksom så just nu. Och jag är glad att i alla fall några orkar titta in och lämna en kommentar då och då ;)