måndag 6 november 2017

Lekplatsdag och kommunprotokoll

Lekplatsdag för hela slanten! Det gäller ju att ta vara på alla fina dagar nu, för snö i all ära, men antalet heldagar ute blir betydligt färre under vintern...

I förmiddags for vi till Kumla för att, tillsammans med två föräldragruppare, prova en liten lekplats i ett bostadsområde. Jättekul med ett sjörövarskepp, tyckte storebror efteråt och vill absolut åka dit fler gånger.

På eftermiddagen blev det Stadsparken i Örebro där vi träffade den friska halvan av familjen C. Några bilder blev det inte, men väl en när vi skulle åka hem. Perfekt med böcker i bilen :)
Mina små läslöss.

Och nu på kvällen letar jag efter, och hittar, ett sammanträdesprotokoll från drift- och servicenämndens möte i maj 2016 (i Hallsbergs kommun) med ett beslut om en äventyrslekplats. Beräknad att vara färdig 2017. Som mamma till två små troll ser jag mycket fram emot att det beslutet ska verkställas. Hallsberg har i sanning inte en enda lekplats att skryta med, än om den lilla närmast oss ligger fint med kojbyggarvänlig skog. Kanske skulle man skicka ett mail och höra hur det går -2017 är som liksom snart slut...

För övrigt hittar jag även mycket annat intressant i dessa protokoll och tänker att jojo, det är mycket snack och lite verkstad ;)

2 kommentarer:

Anni sa...

Visst är det intressant att läsa protokoll, man undrar hur många som gör det och vilken uppföljning som egentligen görs av de beslut som fattas. Det är då man inser hur mycket grävande reportrar betyder! Jag anar att det finns massor säger massor av beslut som inte genomförts men det (säkert) har avsatts pengar till.
Härligt med nya lekplatser!

mossfolk sa...

Ja, när jag läste de där protokollen igår insåg jag att det var många saker som (ännu) inte genomförts. Huruvida pengar har avsatts eller inte kan jag förstås inte svara på, men man kan ju misstänka att beslut inte kan fattas om pengar inte finns.
Här finns flera små lekplatser, men ingen stor som även utmanar de lite äldre barnen.