lördag 14 oktober 2017

En lördag full med lek

Helg, det innebär här om möjligt ännu mer lek än vanligt. Hela förmiddagen är maken ute med storebror och lillebror och efter en stund ansluter även granntjejen. Barnen hjälper till att kratta löv och montera ner studsmattan och däremellan spelas det "klubba" (bandy) och lagas mat och ordnas kalas med löv och gräsklipp och pinnar och kottar och ekollon. Och Geggamoja förstås. Fullt ös, sådär så att lillebror sedan nästan somnar vid matbordet och storebror själv bestämmer att han faktiskt ska sova middag idag.

Knappt har han hunnit vakna innan det ringer på dörren igen. Hela eftermiddagen är hon här granntjejen. Det leks inne och ute och när jag betydligt senare kommer ut med lillebror, ja då har även nästan-grannen anslutit och det blir ännu mera lek. Ute. Och inne.
Och hela familjen nästan-granne stannar och äter pizza (det kan vara den ultimata lördagsmiddagen när småbarnsfamiljer träffas) och minstingarna bygger med Duplo och leker tittut medan de stora små röjer av sig dagens sista energi på ovanvåningen.

En oktoberlördag.

Inga kommentarer: