lördag 7 oktober 2017

En höstig familjedag

Idag har vi haft en riktig familjedag. Kört ett lass, mest trädgårdsavfall, till återvinningsstationen. Vi hade en del grenar och barnen var i högsta grad delaktiga. Storebror bar så många grenar han förmådde och tog sin uppgift på absolut största allvar. Lillebror plockade en liten pinne i taget och knatade bort och la på släpet.

Och så har vi krattat löv och rensat och sopat och plockat och... tja... trädgårdsfixat helt enkelt. Det tog nästan hela dagen, med paus för lunch, vila och mellis.
Som avslutning på dagen bestämde vi oss för att ta middagen i skogen. Jag ÄLSKAR att vi bor så att vi kan gå iväg och grilla lite korv bara sådär.

Svårt och snubbligt, men kul, att gå i skogen.

En gammal halvrutten rot kan vara både en bil och en häst. Storebror leker -han har en makalös fantasi- och lillebror hänger på.

Och skogen! Doften! Höst!

Den här gången brinner det minsann. Bredvid stod färdigtäljda grillpinnar, bara att ta över. Tack tack :)

Och Cosmoshunden var förstås med. Han fann sig ovanligt bra i att sitta fast och ligga och vänta. Annars är ju springa, springa, springa hans paradgren.En liten grillplats i en liten glänta. Så perfekt. Så mysigt! Bästa sortens middag.

En oktoberlördag.

2 kommentarer:

Elisabet. sa...

Ja, i mina ögon måtte ni vara drömföräldrar!

mossfolk sa...

Det blir ju bara ur min synvinkel på bloggen. Enligt någon här hemma är jag ibland flera gånger om dagen en "jättedum mamma" 💜