måndag 9 oktober 2017

Absolut inte sommar längre

"Nu är sommaren slut..." replikerade en förbipasserande dam nu i eftermiddags.
Ja, det är den sannerligen. Förstås. Det är ju trots allt oktober.
Vi tar en höstig eftermiddagspromenad i duggregnet. Klädda i flera lager kläder. Påminner mig själv om att barnen behöver ha bättre vantar. Storebror på balanscykel bär reflexväst och Cosmoshunden har reflexsele. Det är liksom småskumt ute fast det är mitt på eftermiddagen.

Efteråt leker vi i trädgården, som nu är alldeles full med löv trots att räfsade bort så mycket i helgen. Barnen är jättenöjda. De gillar ute och älskar sin trädgård. Cosmos också föresten.

Under tiden skruvade jag bort de sista stolparna till skyddsnätet på studsmattan. Här är sluthoppat för säsongen. Just idag känns det som om det var väldigt länge sedan vi (maken) satte ihop den. Då, några dagar efter storebrors födelsedag i juli.


2 kommentarer:

Bloggblad sa...

Din blogg är rena glädjepillret! Det är så roligt att läsa om hur mycket du och barnen gör av vardagarna. Det behövs verkligen inte så mycket busfabriker och åkattraktioner för att barn ska vara nöjda och glada och trivas - och framför allt får de utveckla sin kreativitet med det som redan finns runtomkring. Bravo!

mossfolk sa...

Vad kul att du tycker det! Men det är klart att det hinns med saker på vardagarna nu när jag är föräldraledig. Annat blir det väl förstås sedan när det ska jobbas.
Vi bor ju också väldigt bra med trädstråken, bäcken och inte minst trädgården.
Fast storebror tycker att lekland är rena paradiset -vi har ju två stycken i Örebro som det blir en tripp till då och då.