onsdag 20 september 2017

Så kör vi repris på förkylningen

Tjoflöjt! Det är allt en evinnerlig tur att jag är föräldraledig den här hösten, för jobbande hade det i sanning ändå inte blivit mycket av.
Igår avslutades lillebrors medicinkur. I natt blev han förkyld. Igen.
Jag fick, i morse, ringa och fråga om man kunde påbörja en ny kur dagen efter att den förra avslutades. Det kunde man, fick jag veta efter samtal från barnmottagningen. Vårdcentralen visste som vanligt ingenting om någonting (nej, vårdcentraler står i sanning inte högt i kurs hos mig).

Så nu kör vi igen. Inhalera mera, trallalla. Även om natten, tiddelipom. Med tanke på hur vi har börjat känner jag att det kan bli en lång höst. Och ändå är jag förstås alldeles evinnerligt tacksam över att det bara är höstförkylningar och lite förkylningsastma jag gnäller om. Verkligen!
Som det byggs med duplot! Varje kväll står det en ny spännande värld uppbyggd.  Och de där två, de är så gott som alltid på precis samma ställe. 

3 kommentarer:

Petra sa...

Usch ja! Vårdcentraler! Jag undrar verkligen vad det är för läkare som jobbar där. De som inte var smarta nog att kunna bli specialister inom nåt annat än allmänmedicin? Nej, nu är jag elak. Men seriöst! De kan ju aldrig svara på något, eller så säger de emot varandra...

Elisabet. sa...

Det är ju förstås olika, men jag är så glad att vi har vårdcentraler. Är man uppvuxen i Västerbottens inland (eller vilket inland som helst) har man heller inget annat att tillgå än just vårdcentraler och där får läkarna ju ta emot alla möjliga patienter med lika många olika symptom; det kan sannerligen inte vara enkelt! Och nej, jag tror inte alls att det är dom mindre smarta som hamnar på en vårdcentral, däremot kanske läkare som inte drömmer om att specialisera sig.

mossfolk sa...

Petra och Elisabet; Jag förstår förstås att det är bra med vårdcentraler. Och jag vet att man måste vara riktigt smart för att bli någon sorts läkare över huvud taget. Däremot tror jag att vårdcentralerna har drabbats hårt och förlorat mycket kvalitet i och med läkarbristen. Och min egen erfarenhet är verkligen inget vidare. Det har varit för många feldiagnosticeringar i kombination med för mycket klappa-på-huvudet-attityd.
Igår var det dock inte en läkare utan en sköterska som, förhoppningsivs, bara hade en väldigt dålig dag.