måndag 14 augusti 2017

Parken Zoo

Igår var sista dagen på ett lååångt sommarlov, som bara har swischat förbi. Idag började maken jobba igen. Vi sommarlovade oss ända in i det sista och tog en söndagstur till Parken Zoo i Eskilstuna.
Snälla familjen V i Örebro tog hand om Cosmoshunden -guld värt och förstås avgörande för om vi skulle kunna åka eller ej.

En söndag såhär när de flesta har börjat jobba och det dessutom har utlovats regn vill jag lova att det inte var kö någonstans alls. Kanske att det stod fem bilar på parkeringen när vi kom sådär en kvart efter öppning...

Det stod snart klart att lillebror är betydligt mer intresserad av djur än vad storebror någonsin har varit. Han hade ett helt annat tålamod att titta, men tyckte nog att galler och glas var lite i vägen ;)

Själv upplevde jag en betydligt obehagligare känsla när jag tittade på djuren i Eskilstuna än när vi var på Kolmården. Jag tycker att djurparker är bra så tillvida att de hjälper till att bevara utrotningshotade arter, samt att de kanske ökar människors kunskap och djur (även om jag tror att det finns bättre sätt att göra det på). Men här tyckte jag att hängen kändes mindre och framförallt att djuren inte var lika harmoniska. Många gav ett näst intill deprimerat intryck och exempelvis vildhundarna sprang stressade runt runt runt i cirklar.
Surikaterna var i alla fall sköna typer som tycktes nöjda med tillvaron :)

Och den här geten följde lillebror var han än gick när vi var i klapphagen (jag trodde att den följde mig först, men efter att ha satt ner lillebror insåg jag så inte var fallet).Massor av lekställen längs vägen. Vi hade behövt flera dagar på oss!

Solen sken på förmiddagen, men runt lunch kom ett riktigt regnväder. Turligt nog var vi ordentligt rustade för det också och efter dryga timmen ljusnade det igen.

Djuren i all ära, men dagens höjdpunkt var tivolit!
Lillebror var jätteglad över att få åka karuseller. Och storebror var jätteglad över att åka med sin lillebror.


Och nu kunde vi faktiskt åka en hel del karuseller, storebror och jag. Masken, flying frog, tekopparna och flera andra. Turligt nog tyckte vi att det var lika skojigt både han och jag och turligt nog för mig är pappan lång och fick mest ont i ryggen av att trycka ner sig i karusellerna... vilket innebar att jag fick åka de flesta :)

Mycket trött, men vid gott mod, önskade storebror att fara på krokodilsafari innan vi åkte hem. Och då gjorde vi förstås det.

Avslutning på semestern. Årets, eller faktiskt livets, första GB-glass. Lillebror fick rån och var mycket nöjd med det ;)

Sedan blev det förstås en riktigt sen kväll eftersom båda barnen somnade i bilen på vägen hem. Men åh vilken bra dag vi hade!

Nu är det nästan vardag igen. Termometern visade, på morgonkvisten, endast åtta grader och vi vinkade av pappan när han susade iväg till jobbet. Tänk att ett helt jättelångt sommarlov kan gå så hiskeligt fort!

4 kommentarer:

Flygaren sa...

Något krokodilsaffari fanns inte när vi var där för två år sedan, då hade de också precis börjat bygga på inhänget till surikaterna. Längtar tills Tove får vara med och uppleva saker. Idag fick hon stoppa foten och händerna i sanden.

mossfolk sa...

Åh nu står hon ju inför sååå många första-gången-upplevelser. Och det går superfort, tänk nästa sommar är hon redan en bit över året! Jag medger att jag ser fram lite emot att Hugo och Noah ska kunna leka utan precis konstant passning ;)

Giggi sa...

Så härligt att ni kom iväg! Låter som en toppendag!

mossfolk sa...

Det var det verkligen!