söndag 27 augusti 2017

Huller om buller

Alltså det här livet vi lever.
Huller om buller.
Fredag och besök på ögonmottagningen på sjukhuset. En helt fantastisk läkare. Eller optiker? En som bemöter en skeptisk treåring på absolut bästa sätt som tänkas kan. Snabb, lagom rolig, effektiv, rutinerad. Efteråt är mamman, som är jag, alldeles oerhört imponerad.

Fika på stan. På café. När man är tre år, och får välja precis vad man vill, då kan man kliva fram till disken och säga "jag skulle vilja ha en gurkmacka tack".

En sväng förbi familjen C. Lilla Tove är förstås fortfarande liten med sina fem månader, men inte längre yttepyttig. Vänder på sig, leker förnöjt i babygymmet, ligger och tittar.

Hemma igen. Gräsklippning, storebror i jordgubbsklänning skördandes tomater, solsken, lyckorus.
Några timmar senare har lillebror plötsligt svårt med andningen. Akuten en fredagskväll. Inhalator. Förmodad förkylningsastma. Mitt i natten mellan fredag och lördag kommer ett mms till mamman.
Fina vänner som erbjuder skjuts om så krävs.

Och så helg. Ring så spelar vi. Uthämtande av inhalator och mask. Pappan demonstrerar. Lillebror är precis lika fantastisk som han varit vid tidigare sjukhusvistelser.
Storebror och jag har garderobsstädning. Åker till återvinningen. Och till Bra & Begagnat. Där väljer han ut en bok till sig. Och en till lillebror. Förstås.


Söndag. Mera sol. Höstluft. Städning. Skogspromenad med Cosmoshunden. Och med barn på balanscykel.
Första gången på danskursen för treåringen. Mycket instruktioner. Mycket takt. Nyttigt. Och svårt. Men kul. Säger han efteråt...
Och så lekparkslek på det.

Lillebror har lättare med andningen. Hoppas hoppas att det var en engångsföreteelse. Att det inte är något som dyker upp vid varje förkylning. Det blir höst nu. Höst med en ettåring och en treåring kommer förstås att innebära konstanta förkylningar.

Vi avslutar helgen med ost och vitt vin när barnen har somnat. Och tända ljus.
I morgon är det ny vecka. Redan.
En där sommarmånad blir höstmånad. Mysigt!

6 kommentarer:

Flygaren sa...

Skönt att Hugo är hemma igen. Ja, nu börjar det kännas att hösten är på gång. Längtar till stora lövhögar med många färger.

mossfolk sa...

Jaaa! Ser fram emot höstfotografering på barnen... men förstår att det förmodligen kommer att bli mer svettigt och inte riktigt så idylliskt härligt som jag tänker mig :D

Elisabet. sa...

Huvva, det där med svårigheter att andas är nästan det värsta jag vet. Och då menar jag när det drabbar barnen. Vi får hålla tummarna unisont för att det bara var den här gången.

mossfolk sa...

Ja, precis så. När storebror var liten och slog upp näsan, då var pappan riktigt stressad -han har jättesvårt för blod. Själv kände jag mig kolugn. Den här gången var det precis tvärtom. Pappan tänkte att det kanske skulle gå över, barnet var ju inte blått. Jag packade väska och skickade iväg dem bums. Och tur var nog det, för han hade fått masken direkt de kom in och behövde dessutom flera doser.

Turtlan sa...

Oki, de använder Pari's inhalator på den akutmottagningen. Bra grejor det!

Miljöskadad i området? Ja.. nej inte alls då ;-)

Skönt att det blev bättre. Vissa småttingar får ju sånt lättare än andra. Luftrören de har är i miniformat så inte sä konstigt.

Gurkmacka! Klok kille där!

mossfolk sa...

Åh, skulle nog behöva hyra in dig ett slag. Typ 24 timmar/dygn tills andningen är helt normal 🙄😉