lördag 19 augusti 2017

Ettårskalas

På tisdag fyller han ett år, lillebror!
Men tisdagar är sällan bra kalasdagar. I alla fall inte så här under terminen om man inte vill ha ett kvällskalas. Det kan hända att andra barn gärna kvällskalasar, men mina två har som just ingen energi kvar till sådant efter en hel dags lek och därför fick det bli ett lördagskalas istället.

Vi hade undanbett oss presenter från vänner. Vår ettåring har det mesta en ettåring kan tänkas behöva och får dessutom paket från släkten. Istället hade vi sagt att om man ändå ville använda en slant kunde man swisha den till Operation Smile. Vi har ju turen att bo i Sverige där det är en självklarhet att den som föds med lkg ska opereras. Många barn i världen har inte riktigt, eller alls, samma tur i sina länder.
Den kirurg som opererade lillebrors läpp är en av volontärerna i operation smile. "Så hon har verkligen erfarenhet av den här sortens operationer" sa en av sjuksköterskorna inför lillebrors operation. Vi är evigt tacksamma över att vår blivande ettåring har fått så fina förutsättningar!
(hade vi bott på "fel" plats hade han kanske inte funnits hos oss idag. nu möts vi varje morgon (alldeles för tidigt) av ett stort soligt leende i ett bebisrunt ansikte)

Mormorn och morfarn kom så det blev lite paketöppning ändå. Två fina bilar, fast pappret var för stunden roligast ;)

Fina fina barnen och storebrors fantastiska gudmor    

Efteråt byter storebror snabbt om till myskläder. Sedan plockas alla ballonger ner.
En trött ettåring. En trött treåring. Massor av ballonger.
Jag lämnar fritt för var och en att föreställa sig hur, på gränsen(?) till urspårat det var i vårt vardagsrum sådär mellan sex och halv sju ikväll...

4 kommentarer:

Elisabet. sa...

Låter som ett härlig litet kalas! Och så fin storebror är i kort hår!

mossfolk sa...

Själv meddelar han att det inte alls känns bra med kort hår och att han ska spara långt igen. Vi får väl se om han vänjer sig.

Anonym sa...

Jag vill säga tack för att ni finns, tycker så mycket om livet ni lever, pojkarnas liv och bilder som tillsammans med härlig text blir ett.. Glädje som förmedlas, ja summasummarum = underbart att följa er
Kram
Mimmi i Motala

mossfolk sa...

Tack för fina ord! Vad roligt att du lämnade en kommentar!